Aikido

2023.05.12. 08:57

Mirko Jovandics tartott szemináriumot Békéscsabán

Az aikido harcművészeti ág nem rendez versenyeket, a hatalmas munkával megszerzett tudást így látványos bemutatókon tudják megismertetni az érdeklődőkkel. Így különösen fontosak azok a szemináriumok, amelyeken nem csak a technikák tanulása, egységesítése a fontos, hanem itt találkozhatnak a különböző klubok, sőt, az aikidoban megtalálható különböző szövetségek tagjai. 

BMH-összeállítás

Békés vármegyében az évek során több sikeres szemináriumot rendeztek már, ami mutatja a harcművészeti ág, s általában a harcművészetek népszerűségét. A napokban Békéscsabán, a Széchenyi István Kollégiumban a Szerb Aikido Szövetség nagytekintélyű elnöke, a VII. danos Mirko Jovandics tartott oktatást. A 74 éves szerb ikon nem először van Békéscsabán, évekkel ezelőtt már tartott egy nagysikerű szemináriumot. 

Zömében Magyar Nemzeti Aikido Szövetséghez tartozó klubok tagjai jöttek el, de máshonnan is érkeztek a tanulni vágyók, 22 klubból összesen 79 résztvevő vett részt a délelőtti, majd a délutáni edzésen. A rendezvény fő szervezője, a Fényesi Dojo SE és Békéscsabai JALTE Aikido szakosztálya volt, de kellett a kick-box szakosztály segítsége és a Széchenyi István Technikum és Kollégium vezetőinek pozitív, segítő hozzáállása is, amit külön köszönnek a szervezők.
A szemináriumot a szövetség szakmai elnöke, Shihan Márton Imre (VI. dan) nyitotta meg, üdvözölve a mestert és a jelenlévőket, majd Shihan Gregor László (VIII. dan), a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket, nem csak a szervezet nevében, hanem a Magyar Harcművész Nagymesterek Tanácsa nevében is, aminek Márton Imre és ő is tagja. Ezután átadta a megyei szövetség Érdemes Mester díját Balázs Sándor III. dan-os mesternek, a JALTE aikido szakosztály vezetőjének. 

Ezután elkezdődött az edzés alapos bemelegítéssel. A délelőtti foglalkozáson egymás után jöttek a gyakorlatok szakmai magyarázattal. A tolmács szerepét Erdei Tibor (I. dan), a Fényesi Dojo SE vezetője, a szeminárium fő szervezője vállalta. 

Az biztos, hogy Jovandics nagymester egy jó kedélyű, barátságos, de igényes és szigorúan alapos oktató, aki a legkisebb mozdulatot is figyeli és ha kell, korrigálja több, mint ötven éves tanítói tapasztalatával. Mint Márton Imre mester elmondta, ez az alkalom több, mint egy képzés, hiszen a kapcsolatokat erősíti, amire az elmúlt év nehézségei után igen csak nagy szükség van. Ajánlja mindenkinek az aikidot, aki mind szellemileg, mind fizikálisan fejlődni szeretne. 

A két edzés közötti időszakban Fényesen, az aikido dojo-ban megtartották a Magyar Nemzeti Aikido Szövetség közgyűlését is, melyen résztvett Bodnár Gyula, a szövetség elnöke is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában