Labdarúgás

2023.05.02. 13:25

Kupa elődöntőket játszanak szerdán

A fináléba jutásért csatázik szerdán négy csapat a Békés Megyei Kupában. Az elődöntők keretében Mezőmegyeren és Szarvason rendeznek mérkőzéseket.

B. M.

A Harangozó Krisztián vezette orosháziak legutóbb a Medgyesbodzást búcsúztatták

Fotó: Bohus Krisztián

A párharcok győztesei a finálét jelentő erkölcsi sikeren túl biztosan ott lehetnek augusztus elején a MOL Magyar Kupa országos tábláján, ahová az MLSZ az NB-s csapatok mellett három helyet biztosít a viharsarki együtteseknek. Emiatt a szerdai párharcok vesztesei számára sem ér véget a megyei sorozat, nekik a harmadik hely sorsát kell majd eldönteniük egy kölcsönösen megfelelő májusi napon.

Ami az aktuális párosítást illeti, Mezőmegyeren a megye II/A osztályban dobogós helyen álló házigazdák az I. osztályban bajnoki címre aspiráló Orosházát fogadják. A szintkülönbség ellenére a vendégek részéről hiba lenne alábecsülni vendéglátójuk képességeit, tekintettel arra, hogy a megyeriek igazi kupacsapattá nőtték ki magukat az utóbbi időszakban. Tavaly döntőt játszhattak a Körösladánnyal, a Magyar Kupában pedig a REAC ellen maradtak alul az első körben. A látogatók kilátását javíthatja, hogy rápihenhettek a meccsre, mivel hétvégén szabadnaposak voltak a bajnokságban.

A másik párban két megye-egyes gárda csap össze Szarvason, ahová a Nagyszénás együttese látogat. A hazai pálya mellett a vendéglátók malmára hajthatja a vizet, hogy a bajnokságban valamennyi egymás elleni találkozót megnyertek a szomszédvár ellen, ugyanakkor nem feledkezhetnek meg arról sem, hogy ez egy másik sorozat, ahol azért nem mindig az esélyesebb fél a nyerő.

A Békés Megyei Kupa elődöntőinek programja. Május 3., szerda, 17.00: Mezőmegyer SE–Orosházi MTK-ULE, Szarvasi FC–Nagyszénás SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában