Súlylökés

2023.04.28. 14:54

Vesetranszplantáltként a világ elitjében: harmadik lett a gádorosi Kóródi István

Gádorosi siker Ausztráliában: a Szervátültetettek Világjátékán, Perth-ben, a magyar szervátültetett válogatott tagjaként remek teljesítményével felállhatott a dobogó harmadik fokára Kóródi István.

Cs. I.

Kóródi István bronzéremmel tért haza a világjátékokról.

Fotó: Facebook

A gádorosi sportember, Kóródi István atlétaként utazott el a távoli kontinensre, Ausztráliában rendezték meg a Szervátültetettek Világjátékát. A magyar válogatott tagjaként sikeresen zárta a vébét. Az atlétikaverseny első napján súlylökésben bronzérmet szerzett.

Kóródi  István a sikeres szervátültetés után kezdett el versenyszerűen sportolni a szervátültetettek versenyrendszerében. Az éremgyűjteményét ismét sikerült növelnie. Érdeklődésünkre hazatérése után elmondta, a kitűzött célt, az éremszerzést megvalósította.

– A bronzot sikerült hazahozni. Súlylökésben népes mezőnyben (17 fő) szereztem meg a bronzérmet. A korcsoportomba (50-59 évesek) felkerült a fiatalabb korosztály világcsúcstartója és ott volt a jelenlegi csúcstartó is. De sikerült – mint Európa-bajnok – a jelenlegi legjobb dobással a harmadik helyre bejutnom. Jövőre korcsoportot váltok, a kitűzött célok magasabbak lesznek – tette hozzá optimistán, bizakodva. Az atléta eredményei más versenyszámokban: gerelyhajítás 4., diszkoszvetés 4. hely. 

Fotó: Facebook

Az élsportolók példaképek

A világjáték jelentőségét növeli, hogy a pandémia óta ez volt az első világesemény, amelyen a sportolók részt vettek. A magyarok 33 versenyzővel utaztak Perth-be. Magyarországon jelenleg több mint 5200 szervátültetett él. 

A szervátültetett embereknél az aktív mozgás és a sport a rehabilitáció elengedhetetlen része. Bizonyított tény, hogy a beültetett szerv élettartama, a szervátültetettek életkilátása évekkel növelhető a rendszeres testmozgás segítségével. 

Fotó: Für Henrik

A világjátékra utazó élsportolók nemcsak megmutatják, hogy az egészségesekhez hasonló eredmények elérésére képesek, hanem egyben példaképei is valamennyi szervátültetettnek azt üzenve: „Neked is sikerülhet!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában