Díjak

2023.03.06. 17:29

Köszöntötték és kitüntették az eleki sportélet részeseit - galériával

Sportolókat, csapatokat, egyesületeket, edzőket, és az Elek sportéletét támogatókat díjazták és köszöntötték szombat este, a városi Év Sportolója Díjátadó Gálán és Sportbálon. Az esemény fővédnöke Kelemen Endre volt, a részletekről pedig Szelezsán György számolt be.

Vásári Erzsébet

Szombat este immáron második alkalommal szervezte meg az eleki önkormányzat az Év Sportolója Díjátadó Gálát és Sportbálat – számolt be lapunknak Szelezsán György polgármester. Elmondta, a rendezvény elsődleges célja ezúttal is a helyi sportélet és sportközösségünk megerősítése, a városban élő, és itt eredményeket elérő sportolók, valamint csapatok díjazása, a teljesítményük értékelése és méltó elismerése. Hozzátette, fontosnak tartják megszólítani azon személyeket, cégeket és támogatókat is, akik eddig is ott voltak a csapatok mögött, illetve a jövőben szeretnék a helyi sportélet ügyét, fejlesztési céljaikat és a sport-infrastrukturális és innovációs törekvéseiket aktívan és önzetlenül is támogatni.

Összegezte, a gálán az eleki sporttársadalmat ünnepelték, a sikeres edzőket, sportolókat, segítőket, támogatókat, és mindenkit, aki tesz azért, hogy jó sportközösségek legyenek a városban.

Szelezsán György kifejtette, megtisztelő volt számukra, hogy elfogadta felkérésüket a rendezvény fővédnökségére a gyermekkorát Eleken töltő Kelemen Endre, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológiai Kar Testnevelési és Sportközpont nyugalmazott egyetemi docense, többszörös Európa-bajnoki dobogós, előolimpiai helyezett és magyar bajnok atléta, magasugró. Szintén megtisztelő, hogy az eleki Fodor Milán, a Vasas magyar válogatott bokszolója is részt vett a rendezvényen. Ugyanis mindketten Eleken ismerkedtek meg a sportáguk alapjaival, innen indult el sikeres pályájuk. Példájuk pedig azt bizonyítja, hogy ebből a kis városból is el lehet jutni a legmagasabb szintre.

Az önkormányzat kilenc kategóriában hirdetett kitüntető címeket, melyekről az Ügyrendi, Társadalmi Kapcsolatok, Kulturális és Sport Bizottságának tagjai döntöttek. A gálán ismertették, hogy az eleki sportolók a mögöttünk hagyott évben is rengeteg szép sikert értek el, az idei évben sem volt könnyű dolga a bizottságnak.

A 2022-es év női sportolója Resetár Hanna, a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület sportolója, a 2022-es év férfi sportolója pedig Simonka Rajmund, a Fuji MMA Team és az Eleki Utánpótlás Sportegyesület sportolója lett. A 2022-es év edzőjének Turcsek Zoltánt, az Eleki Utánpótlás Sportegyesület felnőtt labdarúgó csapatának edzőjét választották, a 2022-es év csapata pedig az Eleki Utánpótlás Sportegyesület felnőtt labdarúgó csapata lett. A 2022-es év női utánpótlás sportolója címet Tóth Lia Kinga, a Spárta Sportegyesület I.T.F. TAEKWON-DO szakosztályának a versenyzője kapta, a 2022-es év férfi utánpótlás sportolójának pedig Duró-Gergely Nimródot, a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület sportolóját választották. Díjazták továbbá a 2022-es év egyesületét is, amely címet a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület érdemelte ki.

A kitüntetések sora a tavalyi év senior női sportolója díj átadásával folytatódott, amit Jakó Margit, a Kerecsényi László Íjászegyesület versenyzője vett át, az év senior férfi sportolója Salánki Zoltán, az Eleki Asztalitenisz Sportegyesület versenyzője lett. A bizottság pedig ezúttal két különdíjról is döntött, így a kiváló sporteredményük elismeréséül kitüntetést kapott Mészáros Petra és Borgye Jázmin, akik mindketten az Eleki Diáksport Egyesület sportolói.

A nemzetiségi önkormányzat és a polgármester is elismerte a sportolókat

A rendezvényen az év sportolója kiírás díjazottjai és különdíjasai mellett további elismeréseket is átadtak. Ilyen volt az Eleki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat sportolóknak szánt elismerése, amit Puporka Róbert, Rostás Benjámin, Tar Teofil és Nagy Árpád érdemelt ki. Ide tartoztak továbbá a kiemelkedő sportteljesítményekért járó elismerések, illetve az év sportolója díjakra való jelölés. Ez utóbbiakat kapta meg Hegedűs István, Simonka István, Duró Lajos, Gulyás Norbert Marcell, Balázsné Sütő Beatrix, Wittmann Máté, Ferenczi Gergő, Juhos Eszter, Oláh Balázs, Tóth András, Kaposi Zorka, Kakuszi Roland, Kakuszi Zoltán és Simonka Ramon.

Szelezsán Györgytől megtudtuk, a gálán az eleki sportéletet önzetlenül támogató vállalkozókról és magánszemélyekről sem feledkeztek meg, akiket szintén köszöntöttek. Végül hangsúlyozta, az elismerésben részesülőknek gratulál, és minden sportolónak további sikereket kíván. Az edzőknek, segítőknek és támogatóknak pedig hálás az eleki sportért tett áldozatvállalásukért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában