Dobogós esélyek

2023.02.06. 13:26

Bíznak a tavalyihoz hasonló eredményes tavaszi szereplésben a gyulai tekések

A Gyulai SE-DIG BUILD csapata története legnagyobb sikerét elérve ért fel a dobogó második fokára az NB I-es bajnokság Keleti csoportjának 2021–22-es kiírásában. Ezzel bizony magasra tette a lécet a fürdővárosi csapat, amely az őszi szezont követően egyelőre távol áll a dobogótól, a 6. helyről várhatja a március 4-i folytatást, ám a hátrány még ledolgozható.

Gajdács Pál [email protected]

20230204 Gyula A Gyulai SE-DIG BUILD tekecsapata. Hátsó sor balról: Trucz Péter Levente, Házi Márk Bálint, Schriffert Roland, Schriffert Dominik, Baksa Imre, Czégény Csaba. Alsó sor: Nyári Krisztofer, Egyed Ferenc, Makra György /Fotó: Für Henrik/

A gyulai tekecsapat 6 győzelmet és 5 vereséget könyvelt el, és 12 pontot szerzett. A dobogó azért nincs elérhetetlen távolságban, a 3. pozíciót birtokló BKV Előre 16 egységet gyűjtött eddig.

– Rosszul kezdtük a bajnokságot, az újonc Péti MTE ellen nem várt vereséget szenvedtünk – mondta Nyári Krisztofer vezetőedző. – Sajnos ősszel nem úgy vettük fel a ritmust, ahogyan szerettük volna. Erősödött is a mezőny, és a tavalyi sikeres év után talán az ellenfelek is jobban készültek ránk, tartanak tőlünk.

Nyári Krisztofer vezetőedző elmondta, hogy csapatuk az elmúlt héten kezdte meg a felkészülést a kétsávos gyulai Magyarvárosi Söröző pályáján. Szombaton rögtön rendeztek egy amolyan buliversenyt is, a páros küzdelem már hagyományosnak mondható, melyen az NB I-es csapat játékosai és a városi bajnokságban szereplők mérik össze tudásukat.

– A bajnokság március 4-re tolódott, a csapatok így a csapatok – a gyulai is – két hónapos pihenő után kezdte el a gyakorlást. Az első hét még lazábban telt, de kezdünk hangolódni a tréningekre, amiben segített a hétvégi háziversenyünk is – mondta a fiatal csapatvezető. – Szerettük volna überelni a tavalyi eredményünket. S bár még most nem állunk olyan jól, a céljainkból mégsem adunk alább. Az elmúlt évben is a tavaszunk sikerült jobban, amikor is két döntetlen mellett egyszer sem kaptunk ki.

A csapat nagyon összetartó, a rutinos embereket remekül egészítik ki az ifjúsági és korosztályos játékosok. Ami a nehézséget jelent, hogy a hazai mérkőzéseket megfelelő, négysávos pálya híján a nyolc éve NB I-ben szereplő csapatunknak Szegváron kell lejátszani, így pedig azért nehéz bajnokságot nyerni. Ez tizenegy mérkőzést jelent egy bajnoki idény során.

Tizenkét páros gurított

A szombati verseny kiváló hangulatban zajlott le, összesen 12 páros jött össze. Közöttük voltak vegyes párosok, idősebb és fiatalabb játékosok is. 

– Mint mindig, egy ilyen tandem városi versenyen kiélezett csaták alakulnak ki. Ebben a játékformában bárki nyerhet, az esélytelenebbek is tudnak érvényesülni. Az első helyen egy ifjúsági páros végzett, Schriffert Dominik és Schriffert Dániel, akik a felnőtt bajnokságban is megállják a helyüket – számolt be Nyári Krisztofer. – Mögöttük Egyed Ferenc és Nadicsán Martina végzett. Feri nagyon lelkes, a felnőtt csapat egyik kulcsembere, aki még a szurkolásban is mindig nagyon odateszi magát. A harmadik Baksa Imre és Domokosné Galambos Ildikó lett. Baksa Imi szintén fontos tagja az NB-s csapatnak mivel tapasztalt és jó játékos, emellett a háttérben minden rutinjával segít a mérkőzéseken, ha szükséges.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában