Harcművészetek

2022.12.03. 17:39

Minden ok megvolt a vidámságra Battonyán

Emlékezetes bált rendezett a Barátság SE.

Az alapításának huszadik évfordulóját ünneplő battonyai Barátság Sportegyesület nagyszabású sportbálat rendezett a helyi Művelődési Központban. Ahogyan arra a Békés Megyei Harcművész Szövetség híre is rámutat, a klub AETF tekvandó és kick-box szakosztályból áll, így a meghívott vendégek között mind a két harcművész irányzat képviselői ott voltak.

Az ünnepélyen Máté Zoltán (7. dan), a Magyar AETF Taekwon-do Szövetség első számú alelnöke méltatta a klub igencsak aktív és eredményes húsz évét, felidézve a kiemelkedő történéseket és megköszönve az áldozatkész szülők és az önkormányzat segítségét. Az emlékeket fénykép- és videóválogatások idézték fel, míg a szakosztály tagjai bemutatókkal is kedveskedtek a szép számú vendégseregnek.

Rádai Imre vezetőedző hosszasan sorolta az elmúlt év kiemelkedő eredményeit. Külön kategóriát jelentett a klub élversenyzőjének, a tekvandóban és kick-boxbanis világbajnok, friss kick-box Európa-bajnok Mezei Nikolettnek az eredménylistája, de jutott a méltatásból Tóth Balázsnak, Juhász Ábelnek, Olasz Máténak és a többi tehetséges versenyzőnek is. A klub elnökét és motorját, Rádainé Rácz Rózát és Mezei Nikolettet méltatta és virággal köszöntötte Boros Csaba, Battonya város polgármestere. Sihan Gregor László (8. dan), a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke a folyamatosságot, az utánpótlást jelentő kezdőket és az irányzatok közötti barátságot emelte ki.

Az ünnepi tortát a kick-boxos Szabadi „Popey” István készítette. Ott volt a bálon a korábbi kiváló válogatott sportoló, Dohányos András is, a tekvandósok közül tiszteletét tette Szalay Gábor (6. dan) mester, szövetségi kapitány, Gombos Attila (6. dan), aki folyamatosan segíti a battonyaiak munkáját, Máté Tibor mester, aki a kezdeteknél irányította a klubot, a makói Gera József mester, Zsarkó Dániel Péter mester, és még számos harcművészbarát, továbbá Marjai János, korábbi polgármester is, aki sokat segített a klub életében.

Mert segítség és összefogás nélkül nem lehetséges, hogy az egyesület sikeres legyen, a battonyai csapatnak is ez a titka, ez a mozgatója az újabb és újabb sikereknek és a fejlődésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában