Röplabda

2022.12.21. 19:24

Győzelem három szettben: a legjobb 16 között a CEV-kupában a BRSE! - galériával

Már két szett és negyven perc játék után eldőlt, hogy a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata várhatja a CEV-kupa 2. fordulóját. A magyar együttes a Bosznia-Hercegovinában a Bimal-Jedinstvo Brcko ellen elért 3:1-es siker után a szerdai békéscsabai visszavágón is remekelt és a lehető leggyorsabban eldöntötte a továbbjutás kérdését, végül szettveszteség nélkül győzött.

Swietelsky-Békéscsaba–Bimal-Jedinstrvo Brcko

Fotó: Imre György

Már a mérkőzés elején időt kellett kérnie Radmila Markovicnak, a vendégek edzőjének. Marta Drpa ásszal növelte a hazai előnyt, 8:2-nél ismét a vendégek mestere kért szót. A csabaiak néhány pontatlan ütése is kellett, hogy tartsa a lépést vendéglátójával a Brcko. A látogatók olykor szép támadásokkal is előrukkoltak, azonban ezekre mindig érkezett egy-egy jó csabai megoldás. Molcsányi Rita szenzációs mentése és Ceyda Aktas remek befejezése után többen is felugrottak a közönség soraiból, a hangulatot pedig Pintér Andrea hatalmas blokkja fokozta. A végjátékhoz érve növelte a tempót a BRSE és ezáltal a különbséget is, a kilenc szettlabdából pedig Drpa bebombázta az elsőt, vezetett a Csaba!

A második játszma rajtját jobban kapták el a fiatal vendégek, a csabaiaknak sokszor extra mezőnymunkára volt szükségük. Így is meglógott 5:2-re a Brcko, de két Drpa-ponttal és egy Pintér-blokkal rendezte sorait a Békéscsaba. Először 7:6-nál vette át a vezetést a hazai gárda, és nem úgy tűnt, mintha bármikor is ki szeretné adni a kezéből a folytatásban: Pintér ásza után jött az újabb bosnyák időkérés, ám ez nem fogta vissza a magyar együttest, ezért 15:10-nél újra megpróbálkoztak ezzel a vendégek. Ez már némileg hatásosabbnak bizonyult, de csak annyiban, hogy nem nagyon sikerült növelni az előnyt. Azért 6-7 egységre így is feltornázta magát a Csaba, és innentől már nem volt megállás: 24:14-nél megvolt a közte 10, egy labdamenettel később pedig a szettgyőzelem, ami egyben továbbjutást is ért a házigazdának.

A folytatásban Tóth Gábor igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, Kertész Petra Molcsányi Ritát, Glemboczki Zóra Ralitsa Vaszilevát, Viktoria Olinyik pedig Bagyinka Fannit váltotta. Az új felállással kicsit lassabban vette fel a ritmust a csapat, aztán Bodnár Dorottya centertámadásai és nyitásai megadták a lökést, 11:10-nél már a BRSE járt előrébb. A korábbi játékrészekhez hasonlóan alakult a forgatókönyv: ha már magához ragadta az előnyt, akkor nemcsak tartani, hanem növelni is tudta a Békéscsaba. A célegyenesre fordulva fokozatosan nyílt az olló, Glemboczki remek ütése pedig a meccs és a párharc végét jelentette. 

A Békéscsaba gond nélkül hozta a visszavágót, ami azt jelenti, hogy januárban már a legjobb 16 között folytatja a CEV-kupában.

A párharcot kettős győzelemmel, 6:1-es összesített szettaránnyal a Békéscsaba nyerte. A magyar csapat a legjobb 16 között az SSC Palmberg Schwerin–Zseljeznicsar Lajkovac német–szerb párharc győztesével találkozik.

Swietelsky-Békéscsaba–Bimal-Jedinstvo Brcko (bosnyák) 3:0 (15, 14, 16)

CEV-kupa női röplabda-mérkőzés a 16 közé jutásért, 2. találkozó. Békéscsaba, 800 néző. V.: Tomas Buchar, Saadettin Deneri (cseh, török). Békéscsaba: Aktas 11, Bodnár 7, Drpa 20, Vaszileva 5, Pintér 8, Bagyinka 2. Cs.: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári L., Glemboczki 5, Olinyik 1. Vezetőedző: Tóth Gábor. Brcko: Vukoje 2, Biberdzic 7, Kojic 4, Kenjalo 10, Glibic 5, Terzic 4. Cs.: Albijanic (liberó), Dragovic, Lukic. Vezetőedző: Radmila Markovic.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 8:2, 16:10, 21:14. 2. szett: 2:5, 8:6, 16:11, 21:14. 3. szett: 3:4, 10:10, 16:11, 21:16.

Tóth Gábor: – Az első két szett megnyerése volt nagyon fontos, hiszen ezzel bejutottunk a következő fordulóba. Mögöttünk van a fél szezon, de azt tudnunk kell, hogy a java még csak most jön és még van hova fejlődni. Radmila Markovic: – Ma talán jobban játszottunk, mint a múlt héten, annak ellenére, hogy akkor nyertünk egy szettet, de ez rendben van, idén nagyon fiatal a csapatunk és az ilyen mérkőzések nagyon hasznosak számunkra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában