Küzdősportok

2022.10.10. 16:35

Kakuszi Zoltán derekára került az öv

A közelmúltban Baján került sor az 1. WFC K–1 Magyar Kupa ringes bajnoki viadalra, amelyen 36 klub több mint 170 versenyzője vett részt. Békés megyéből az Eleki Fuji Fight Team csapata kapott meghívást a rangos eseményre.

P. B.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség és Nagy László vezetőedző beszámolója szerint Simonka Rajmund felnőtt 60 kg-ban, míg Kakuszi Zoltán felnőtt 91 kg-ban mérette meg magát, mindketten K–1 szabályrendszerben. Simonka Rajmund a döntőbe jutásért egy kemény kazincbarcikai „harcossal” lépett a szorítóba, ám sajnos vállsérülést szenvedett, így a 3. helyen végezve bronzéremmel zárta a versenynapot.

Kakuszi Zoltán csak késő délután kezdett és erőnyerőként jutott az elődöntőből a döntőbe. Az eleki induló ellenfele a fináléban a Növényi Akadémiáról érkezett és kiütéssel jutott be a másik ágról a WFC Magyar Kupa döntőjébe. Kakuszi riválisa erőszakos „belharcosként” bunyózott az előző meccsén, így nagy erejű test-fej és combrúgásokkal melegítettek az elekiek a végső küzdelemre – amely végül elmaradt.

– Talán Zoli szembeötlő formája és a rúgásainak a látványa vagy az előző meccsen összeszedett sérülés, esetleg mindkettő közrejátszott benne, mindenesetre Kakuszi Zoltán ellenfele lábát fájlalva nem vállalta a döntőt, feladta a mérkőzést, így Kakuszi Zoli derekára kerülhetett a WFC bajnoki öve a felnőtt 91 kg-ban – tájékoztatott Nagy mester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában