Erőemelés

2022.07.04. 15:54

Hatból öten a csúcson

Öt kategóriában született békéscsabai siker a Kiskunfélegyházán a közelmúltban megrendezett AWPC erőemelő Európa-bajnokságon. A Fanatic Body&Fitness Power összesen hat versenyzőt delegált fekvenyomásban a kontinensbajnokságra, és a hatodik induló is dobogós lett.

Gajdács Pál

/Fotó: BMH/

Dénes József, a Fanatic Body&Fitness Power vezetője szerint jól sikerült az Európa-bajnokság, amit vállaltak, teljesítettek a versenyzők.

Zsilák Szilveszter sajnos munkája miatt nem tudott ott lenni Kiskunfélegyházán, pedig egyértelmű aranyesélyesnek számított a felnőtt száz kilogrammos súlycsoportban. Innentől kezdve az őszi nagyszombati világbajnokságra összpontosítunk, ahol szeretnénk sikeresek lenni – mondta a csabai klub vezetője.

A kiskunfélegyházi Eb-n a masters I. kategória 140 kg-os súlycsoportjába nevező Horváth László 212,5 kg-al zárt, s lett aranyérmes. A fiatal és gyakorlatilag újoncnak számító Szalai Kristóf a junior 110 kg-ban ért el 115 kg-ot, Boda Zoltán a 90 kg-ban 120-at, Kurucz László a masters III. 67,5 kg-ban 102,5-et, míg Lechner István a masters II. +140 kg-ban 132,5-et, és lett Európa-bajnok. Boda Zsanett az openben a 60 kg-osoknál ért el harmadik helyet 50 kg-os eredménnyel. Kurucz László eredménye új magyar csúcs.

Több rekordot is megdöntött az Eb előtt betegséggel, majd sérüléssel bajlódó gyulai György Ildikó az erőemelőknél a félegyházi kontinensbajnokságon, aki ugyan guggolásban csak a szükséges minimális súlyt teljesítette, ám a másik két fogásnemben már remekelt. Felhúzásban is világ- és Európa-rekordot állított fel (175 kg), fekvenyomásban pedig 112,5 kilogrammot ért el. A gyulai erősportoló ezzel minden egyes fogásnemben rekordot felállítva lett másodszor Európa-bajnok. A 415 kilogrammos eredménynek köszönhetően a fürdővárosi sportoló a világranglista 10. helyére lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában