Atlétika

2022.07.27. 11:51

Kovács Alexandra bronzérmes az EYOF-on

Nagyszerű Békés megyei siker született a szlovákiai Besztercebányán zajló a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) második versenynapján: a Kopp Békéscsabai AC fiatal tehetsége, Kovács Alexandra bronzérmes lett 5000 méteres gyaloglásban.

P. B.

Kovács Alexandra

Fotó:

Az aranyérem is sokáig a csabai reménység szeme előtt lebeghetett, hiszen harmadmagával hagyta le jócskán a kihívóit, ám Urbanikné Rosza Mária tanítványa félperces, kiállásos büntetést kapott, ami után már csak a dobogót tűzhette ki célul. A közelmúltban az U18-as Európa-bajnokságon is remeklő tinédzser láthatóan nagyon szeretett volna érmet nyerni, és végül remek hajrával oda is ért a harmadik helyre 23:17.79 perces egyéni legjobb teljesítménnyel. 

Kovács mellett több magyar atléta is kiválóan teljesített a második versenynapon: a távolugró Rózsahegyi Bori 6.16 méteres egyéni csúccsal győzött, Szabadon Ármin megnyerte a kalapácsvetést, Deák Zalán pedig a 100 métert,  Szirbek Albert pedig második lett 1500 méteren.

A csabai futó, Kis Petra Sára csütörtök este döntőzik 800 méteren az EYOF-on. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában