EYOF

2022.07.26. 14:05

Kis Petra Sára bejutott a döntőbe

A szlovákiai Besztercebányán zajló XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) első, hétfői versenynapján az atlétikai küzdelmek is megkezdődtek.

P. B.

Kis Petra Sára

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolói, Urbanikné Rosza Mária tanítványai is képviselik a magyar színeket. Hétfőn rendezték az 5000 m-es fiú gyaloglást is, amiben Bor Benjámin is teljesítette a kiküldetési szintet, ám a fiatal csabai reménység pozitív koronavírustesztje miatt nem indulhatott el a magyar csapattal az EYOF-ra.

A csabai klub tájékoztatása szerint az atléták programja több ponton is változott az eredeti tervekhez képest, ezzel együtt az első versenynapon is volt kinek szorítani a korábbi Stiavnicky stadionban. A közelmúltban az U18-as Európa-bajnokságon is bizonyító Kis Petra Sára rajthoz állt 800 méteren és bejutott a döntőbe a legjobbak között. Kis kitett magáért, 2:12.45 perces idővel magabiztosan jutott tovább a csütörtök esti nyolcas fináléba. A Békéscsabai AC kiválósága ezzel a teljesítménnyel egyébként a második legjobb időt érte el hétfőn. A másik csabai tehetség, Kovács Alexandra kedd este, áll rajthoz 5000 méteres gyaloglásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában