Vívás

2022.05.03. 10:43

Érmekkel megrakodva térhettek haza a vidékbajnokságról a csabai és orosházi versenyzők

Szolnok adott otthont az idei gyerek, újonc és serdülő vidéki vívók utánpótlás seregszemléjének, melyen a békéscsabai párbajtőrözők és az orosházi kardozók is pástra léptek.

G. P.

Pataki Anna, Petrovszki Áron és Juhász Hanna.

Az Alföld Vívó Egyesület fiataljai igencsak büszkék lehetnek a teljesítményükre. A gyerek korosztályban esélyeshez méltóan Petrovszki Áron nyert magabiztos vívással, de Suhajda Péter is kitett magáért a 7. hetedik helyezésével. A csapat döntőbe két nagyarányú győzelemmel jutott be a Petrovszki, Suhajda, Csarnai Roland alkotta csapat, itt viszont nem bírt a Danubius vívó egyesület fiataljaival, így ezüstérmet akasztottak a nyakukba.

A lányok még a fiúk teljesítményét is felülmúlták. Juhász Hanna Réka veretlenül lett aranyérmes és Somogyi Alíz 6. helye is remek teljesítmény. A csapatversenyen Pataki Annával kiegészülve nem találtak legyőzőre, így ez az aranyérem is a csabai versenyzők nyakába került.

A másnapi újonc versenyen Pataki Anna húzta a nyerő lapot. Két asszót – közte a döntőt is – egyetlen találattal nyerte meg, így itt ő lett a vidék bajnoka. 

Juhász Hanna 5. lett. A csapatverseny döntőjében egyetlen találattal maradtak alul a pécsiekkel szemben. A fiúknál Petrovszki Áron 6., a Petrovszki, Csarnai, Suhajda, Köles összeállítású csapat 5. lett. A négy arany-, két ezüstéremmel az egyik legsikeresebb vidékbajnokság volt csabai szempontból az elmúlt években.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület fiatal kardozói sem panaszkodhattak, eredményes szereplést zártak.

– A versenyt jó felkészülési lehetőségnek tekintettük a gyermek ob előtt. A gyerekek nagyon ügyesen vívtak és a szép eredmények révén még sikerélményhez is jutottak – jegyezte meg Nagy Nándor vezetőedző. – Matuz Réka az újoncban is elindult és bronzérmesként egyéniben a dobogóra állhatott.

Orosházi eredmények. Leányok. Újonc. Egyéni: 3. Matuz Réka, 8. Mátrai Adél, 10. Perity Jázmin. Csapat: 2. Zsoldos Péter OVE (Matuz Réka, Mátrai Adél, Perity Jázmin). Fiúk. Gyermek. Egyéni: 8. Tóth Ádám, 17. Kovács Kristóf, 20. Nagy Zétény Árpád. Csapat: 3. Zsoldos Péter OVE (Tóth Ádám, Kovács Kristóf, Nagy Zétény Árpád). Gyermek egyéni: 5. Sárközi Gabriella, 7. Matuz Réka, 8. Alzubi Maryam. Csapat: 2. Zsoldos Péter OVE (Sárközi Gabriella, Matuz Réka, Alzubi Maryam. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában