Labdarúgás NB II.

2022.04.01. 13:58

A listavezetőhöz utaznak a csabai focisták

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokságban vasárnap 17 órakor a tabella 14. helyén álló, 33 pontos Békéscsaba 1912 Előre csapata a listavezető, eddig 62 pontot gyűjtött Vasas otthonában lép pályára az Illovszky Rudolf Stadionban.

V. L.

/Archív fotó: MW/

Az NB II.-es menetrend sűrített üzemmódba kapcsol, hiszen vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban lépnek majd pályára a csapatok, így áprilisban összesen öt bajnoki mérkőzésen kell minél több pontot gyűjtenie a békéscsabaiaknak – írja a klub honlapja. A Vasas, Siófok, Kecskemét, Szolnok és PMFC sorozat egyáltalán nem tűnik egyszerűnek a lila-fehérek számára, de ezeken a találkozókon kell olyan eredményeket elérni az Előrének, hogy az együttes kivívja a biztos bennmaradást.

Vasárnap ahhoz a Vasashoz látogatnak Schindler Szabolcs tanítványai, amely négy pontos előnnyel vezeti a tabellát, és hazai pályán összességében 415 napja veretlen. Az idei szezonban a Fáy utcában, 14 otthoni mérkőzésükből tízszer győztek, négy alkalommal pedig döntetlent értek el. A két csapat tizenhárom alkalommal játszott a másodosztályban, melyeken háromszor a Vasas, négyszer a Békéscsaba győzött, hat alkalommal pedig döntetlen született.

A Békéscsaba 1912 Előre csak akkor szerezhet pontot a fővárosban, ha mindenki tudása legjavát nyújtja az első perctől kezdve a lefújásig. Sajnos ezúttal is több hiányzója lesz a lila-fehéreknek, hiszen színes lapok miatt az NB II.-es góllövőlista vezető Lukács Raymond, valamint Szabó Péter, és Király Patrik is kénytelen lesz kihagyni a találkozót. A listavezető csapatnál hozzávetőleg az egész keret rendelkezésre áll, így nehéz dolga lesz a békéscsabaiaknak.

 

A Vasasnál érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni a 9 gólos Feczesin Róbert (9 gól), Radó András (8 gól) és Pátkai Máté (6 gól) triónak, akik hárman együtt csapatuk szerzett találatainak közel felét vállalták magukra. A piros-kékeknél több korábbi csabai labdarúgó van a keretben, így Jova Levente, Uram János, Otigba Kenneth, Viczián Ádám, Silye Erik és Ihrig-Farkas Sebestyén.

 

A mérkőzést Zierkelbach Péter dirigálja, segítői Szécsényi István és Bertalan Dávid lesznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában