Tenisz

2022.01.18. 12:00

Bondár Anna kikapott Melbourne-ben

A Melbourne-ban zajló Australian Open női egyesének első fordulójában kedd hajnalban pályafutása első GS-főtáblás mérkőzésén lépett pályára a szeghalmi Bondár Anna.

G. P.

Fotó: eurosport.com

A világranglistán 92. helyet elfoglaló 24 éves teniszező 64 perc alatt két szettben 6:2, 6:0-re kikapott a torna 10. kiemeltjétől, a ranglista 11. helyén álló orosz rutinos Anasztaszija Pavljucsenkovától. Az élete első Grand Slam-torna-főtábláján szereplő Bondár Anna meglepően jól kezdett az 55. GS-tornáján szereplő 30 éves orosz ellen, hiszen az első játékban tartotta vele a lépést, sőt bréklabdához is jutott. Ez azonban észhez térítette az oroszt, miután hozta az adogatását, jóval kevesebbet rontott, míg Bondár sokat hibázva brékhátrányba került. Ezt már nem is tudta ledolgozni, pedig olykor szép pontokat csinált, ám az orosz 5:2-nél fogadóként két játszmalabdához jutott, amiből a másodikat kihasználva 35 perc alatt nyerte az első szettet.

A másodikban fogadóként Bondár teljesítménye nem javult, sőt az egész játszmában csupán négy pontot tudott gyűjteni, miközben a tavalyi Roland Garroson élete első GS-döntőjében szerepelt orosz minden rutinjával felvértezve gyakorlatilag a minimálisan szükséges erőfeszítést tette csak ki a pályára. 

A második játszmában mindössze két bréklabdára volt szüksége az üdvösséghez: Bondár második és harmadik adogatójátékánál mindkettőt meg is csinálta, majd 5:1-es vezetésénél semmire hozva a szerváját 64 perc alatt jutott a második fordulóba.

Bondár Anna első GS-főtáblás meccsén nem vallott szégyent, időnként szép pontokat szerzett az orosz ellen, ám a papírforma könyörtelenül beigazolódott, így búcsúzott az idei Australian Open egyeseitől az utolsó állva maradt magyar versenyző is.

Kedden az is eldőlt, hogy Bondár Anna - a georgiai Okszana Kalasnyikova partnereként - végül főtáblára került a női párosok között, ahol szerda reggel - közép-európai idő szerint 7 óra körül - be is mutatkozik. Bondárék ellenfele az Anna Danilina, Beatriz Haddad Maia kazah, brazil kettős lesz a 15. pálya utolsó összecsapásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában