Dzsudo

2021.11.05. 16:08

Özbas Szofi a bronzéremért mérkőzik 

Pénteken Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában megkezdődött a 2021. évi U23-as cselgáncs Európa-bajnokság.

V. L.

A koronavírus-járvány ellenére az idei kontinens-viadalra harmincnyolc ország több mint háromszáz dzsudósát nevezték, a magyar színeket egyéniben kilenc férfi, és nyolc női versenyző képviseli. A mieink közül Sipőcz Richárd kétszer, Gőz Roland, és Özbas Szofi, a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője pedig egyszer-egyszer már megszerezni az U23-as Európa-bajnoki címet.

A magyar csapat tagjai kedden közös válogatott keretedzésen vettek részt, a sportolók szerdán költöztek be a „buborékba”, ahol több tesztelés is várt rájuk, és az Eb-n közreműköődőkre. A viadalon a szervező bizottság döntése értelmében ott lehetnek a nézők, a belépés ingyenes, de a belépéshez védettségi igazolvány (kiskorúak esetén védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérő) szükséges, és a Ludovika Aréna területén pedig mindenki számára kötelező a maszkviselés.

A nőknél a 63 kg-osok között huszonhárom dzsudós próbált szerencsét, köztük Özbas Szofi, aki 19 évesen a tokiói olimpián a kilencedik helyen végzett, és a felnőtt világbajnokságon a hetedik helyet szerezte meg. Az első fordulóban kiemelt volt a Békés Megyei Kano Judo SE kiválósága, majd a második körben a szlovén Ludvik Liával találkozott. A mérkőzést egy wazaarival Özbas Szofi nyerte. A következő fordulóban már a négy közé jutás volt a tét, a német junior Eb-ezüstérmes Winzig Annabella fojtás fogással győzte le a magyar lányt. A vigaszágon az ukrán Bulashevych Mariával mérkőzött a csabai egyesület dzsudokája, és iponnal győzött.

Este a bronzmérkőzésen a 22 éves orosz Liluashvili Dali várt Özbas Szofira. Az orosz cselgáncsozó az idén augusztusban megnyerte az orenburgi felnőtt Európa Kupa viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában