Kamionhúzás

2021.11.19. 13:51

Kónya Gergő harmadszor is országos bajnok

Szegeden rendezték meg a napokban a HSMA Kamionhúzó Országos Bajnokság Döntőjét, amelyen részt vett a csárdaszállási Kónya Gergő is, aki korábban már kétszer megnyerte a szám bajnoki címét.

V.L.

Kónya Gergő

A verseny helyszínéül a festőien szép Szegedi Dóm tér szolgált. A versenyre az ország minden részéről érkeztek a legjobb húzók. Két lehetőség volt bejutni a versenyre. Egy több fordulós selejtező verseny sorozaton elért kimagasló eredménnyel, vagy meghívás alapján, a korábbi bajnoki címmel rendelkezőknek. Végül nyolcan álltak rajthoz, hogy megküzdjenek az idei Ország Legjobb Kamionhúzója címért.

Külön érdekesség, hogy az előző évekhez képest idén egy nagyon nehéz járművet sikerült megszerezni a versenyre a szervezőknek, ugyanis egy több mint 19 tonnás kamion mentő vontatót kellett megmozgatni.

A verseny a megszokott módon folyt, két húzástípusban kellett elhúzni a monstrumot. Először egy versenyzőre csatolt hámmal állva, majd ezt követően ülve kötéllel csak kézzel húzva. A táv mindkét esetben 20 méter volt.

Kónya Gergő

A hámmal húzás már sokat sejtetett a versenyzők felkészültségéről ugyanis 3 versenyző is 32 másodperc alatt húzta be a célba a kamiont, köztük század másodpercek döntöttek. Ebben a kategóriában Kónya Gergő a 4. helyen végzett 22 századdal lemaradva a második húzótól. Az ülve húzás rengeteg izgalmat tartogatott, itt négyen küzdöttek a bajnoki címért. Kónya Gergő elmondta, nagyon szerette volna megmutatni ismét, hogy ő a legjobb, így nagyon koncentrált, és összeszedett húzással sikerült győznie az ülve húzásban. Hét másodperccel előzte meg a hámmal húzás győztesét, és így összetettben átvette a vezetést, és megnyerte a versenyt.

A csárdaszállási sportolónak ez már a harmadik bajnoki címe kamionhúzásban, korábban 2016-ban, és 2018-ban is megnyerte ezt a számot. Mint mondta, rendkívüli öröm számára, hogy ilyen remek eredménnyel zárta az évet, és mindez sok motivációval szolgál neki a jövő évi felkészüléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában