labdarúgás

2021.09.28. 10:51

Létfontosságú ütközet vár a csabaiakra

Fontos mérkőzés vár a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatára az NB II.-es pontvadászatban, amely szerdán 18 órai kezdettel az Aqvital Csákvár otthonában vendégszerepel. Győzelem esetén a lilák ideiglenesen megelőzhetnék a Csákvárt, nem mellékesen pedig elmozdulhatnának a veszélyzónából.

G. P.

Forrás: Archív/Imre György

A optimista felhang indokolt, hiszen aki látta a vasárnapi Diósgyőr elleni összecsapást, számtalan pozitívumot fel tudna sorolni a békéscsabaiak játékából, amely két góllal is vezetett a vasgyáriak ellen és ha szigorúbb a védekezés, akkor meg lehetett volna a hőn áhított első győzelem.

Schindler Szabolcs vezetőedző bár szomorú volt az elszalasztott esély miatt, bizakodott és a meccs után azt mondta, ha a formát, a koncentrációt és kondíciót ki tudja tolni a csapat a mérkőzés végéig, akkor jöhetnek végre a győzelmek.

Két együttes, a Tiszakécske és a Békéscsaba nyeretlen még a bajnokságban, de a Viharsarokban nagyon reménykednek, hogy a 10. forduló után már erről a nem túl hosszú listáról kihúzhatják csapatukat.

A két csapat eddigi párharcai közül 11 egymás ellen lejátszott mérkőzésből négyszer az Előre, háromszor a Csákvár győzött, négy döntetlen mellett. A Fejér megyeiek egyetlen sikert könyvelhettek el eddig, Budafokon nyertek 2–1-re, három döntetlen, négy vereség és hat pont áll a nevük mellett, bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A csabaiak számára figyelmeztető lehet, hogy a Csákvár a hétvégén döntetlent játszott a Nyíregyháza ellen (1–1). Felújított pályájukon még nem tudtak nyerni, hiszen szeptember 15-én csak döntetlent (2–2) játszottak az ETO ellen, így vélhetőleg mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy behúzzák ilyen formán az első, a bajnokságban pedig a második győzelmüket.

A csabaiaknak továbbra is a helyzetkihasználás terén kell javulnunk, hiszen a Diósgyőr ellen is több nagy lehetőség maradt kihasználatlanul. A ziccerek értékesítéséből a DVTK ellen az első labdaérintése során térdsérülést szenvedő Paudits Patrik nem veheti ki a részét, aki valószínűleg hónapokra kidőlt.

Korábban Mikló Roland szenvedett lábfej sérülést, így Babinyecz Balázzsal kiegészülve már három olyan labdarúgó van, akikkel hosszabb ideig nem számolhat Schindler Szabolcs.

A Csákvár sérültjei közül többen – Kártik Bálint, Molnár Rajmund, Körmendi Kevin, Ominger Gergő és Magyar Zsolt – hamarosan újrta bevethető lesz, ugyanakkor Baracskai Roland csapatkapitány a Monor elleni kupameccsen szenvedett részleges oldalszalag szakadást, ezáltal 6-8 hét pihenőre kényszerült, Baranyai Ádám pedig már hónapok óta küzd kellemetlen Achilles-ín sérülésével. Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott, így legalább ezen téren nincsenek hátráltatva a csapatok.

Az Aqvital FC Csákvár–Békéscsaba 1912 Előre mérkőzést Sipos Tamás vezeti, segítői Szécsényi István és Aradi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában