kick-box

2021.09.08. 08:20

A battonyai Mezei Nikolett két bajnoki címet is nyert

Hosszabb, és kényszerű várakozás után elkezdődött a Magyar Kick-box Szövetség versenyrendszere is. A hét végén rendezték meg Szombathelyen a felnőtt light-contact és kick-light magyar bajnokságot.

V. L.

A résztvevők létszámán látszott a hosszabb kihagyás, de akik ott voltak, élvezetes és gyakran kemény csatákat vívtak. A Battonyai Barátság SE élversenyzője, Mezei Nikolett először szerepelt a felnőttek között. Korábban több korosztályos világ és Európa-bajnoki címet szerzett taekwon-do és kick-box sportágban, így várható volt, hogy felnőttek között is meghatározó lesz.

Így is történt, hiszen mind light-contact, mind kick-light szabályrendszerben bajnoki címet nyert, s kiharcolta a felnőtt világbajnoki szereplés jogát, amit a tervek szerint október közepén rendeznek meg Olaszországban, Jesolóban.

Edzője, Rádai Roland így látta tanítványa szereplését : – Niki egész évben edzésben volt, de így is látszott a teljesítményén, hogy a vírus okozta helyzet miatt elmaradtak a versenyek. Közrejátszott az is, hogy ez volt élete első felnőtt megmérettetése. A light-contact kategóriában kiemelt volt, így csak a döntőt kellett vívnia. Mint mindig, ahogy az első mérkőzéseken látni lehet, elég görcsös háromszor két perc kellett a győzelem megszerzéséhez.

A találkozón nem sikerült tökéletesen beosztani az erejét, de a rutin és taktika nem hagyta veszni az aranyérmet. A kick-light kategóriában az első mérkőzést sokkal frissebben kezdte, ahol ellenfelét rendre megelőzve, közbe támadva sikerült annyi pontot szereznie, hogy időn belül technikai KO-t hirdettek a bírók. A döntőben már egy rutinos versenyző várta, de a nap folyamán Niki a legjobb formáját hozta. Végig mindhárom bírónál vezetett, tökéletesen oldotta meg a küzdelmi helyzeteket, és jól osztotta be az erejét, így hatalmas öröm volt felnőttként a válogatottban tudni magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában