U20

2021.07.14. 12:41

Két csabai sprinter is rajthoz áll a junior Eb-n

A Békéscsabai Atlétikai Club két futót delegált a csütörtökön Tallinban megkezdődő U20-as, junior atlétikai Európa-bajnokságra. Nadj Levente és Steigerwald Ernő mellett a gyalogló Zahorán Petra is teljesítette a kiküldetési szintet, ám edzőjével, Tóth Sándorral közösen úgy döntöttek, hogy az egy hónappal későbbi kenyai U20-as világbajnokságot helyezik a középpontba.

Gajdács Pál

A 41 fős csapat hétfőn kelt útra Bécsbe, ahol a reptéri szállodában aludtak, majd kedden onnan repültek az észt fővárosba, Tallinnba.

– Rendben volt minden, a fiatalok egyre inkább otthon érzik magukat, egyre magabiztosabb a hangulat a csapaton belül – számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján Kovács Zoltán csapatvezető. – A körülmények eddig tökéletesek, a szállás minősége is jó, és az időjárás is a szebbik oldalát mutatja – folytatta a szakember, aki hozzátette, hogy a legjobbak, akik Tallinban jól szerepelnek, részt fognak venni az U20-as világbajnokságon is.

A világversenyen újonc két békéscsabai fiatal 400 méteren és a 4x400 méteres váltóban vívta ki az indulási jogot, s ha nem is pótolja a tavaly a pandémia miatt elmaradt Nadj Levente esetében a korosztályos világbajnokságot, Steigerwald Ernőnél pedig az Eb-t, de talán némi kárpótlást jelent a mostani részvétel.

– Július elején, Tatán edzőtáboroztunk, ami kiváló felkészülést biztosított. Az edzések mindkettőnknek jól mentek, ami jó visszajelzés – mondta Nadj Levente, aki az Eb-szintet, egyben egyéni csúcsát még a tavalyi korosztályos ob-n jegyezte 47,39 másodperces eredménnyel. – Edzőimmel, Adorján Lászlóval és Erdős Péterrel egyetértésben egy egyéni csúcs mindenképpen reális cél, egy negyvenhét másodpercen belüli futás már hatalmas siker lenne számomra, amivel akár döntőt is lehetne futni.

Steigerwald Ernő és Nadj Levente

– Kitartó munkával, kemény edzésekkel, és sok lemondással értem el azt, hogy részt vehessek az Eb-n, de nagyon sokan segítettek a felkészülésben – mindezt már Steigerwald Ernő nyilatkozta a klub közösségi oldalán. –Igyekszem a lehető legjobb formámat hozni. Egyéniben szeretnék bekerülni az középdöntőbe, és remélem, hogy váltóval is el tudunk indulni, és a döntőbe kerülünk.

– Levente egész évben kiegyensúlyozottan teljesített, Ernő pedig pont a legjobbkor lendült formába – nyilatkozta a két fiú egyik edzője, Adorján László. – Ha egyéni csúcsa közelében fut, bekerülhet a középdöntőbe. Ernő jól mozgott Tatán, s ha megfelelő önbizalommal áll rajthoz, megfuthatja a 48,12-es egyéni legjobbját. Az egyéni nem ütközik a váltó időpontjával, ahol Leventééken kívül a felnőtt ob-n egyéniben is győztes veszprémi Molnár Attila, a gödöllői Soos Levente és a vasasos Bánóczy Árpád közül kerül ki a négy induló.

Időrend

Csütörtök. Férfi 400 m, 1. előfutam, magyar idő szerint 12.00 (Steigerwald Ernő). 4. előfutam, 12.18 (Nadj Levente). A középfutamokat aznap 16.55-től, a döntőt pénteken 17.45-kor, a 4x400 m-es előfutamokat szombaton 10.55-től, a döntőt vasárnap 18.20-tól rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában