röplabda

2021.05.19. 10:42

Ezüstérmes lett a BRSE Fehér csapata

A Békéscsabai RSE két csapattal is bejutott az U15-ös I. osztályú bajnokság hat legjobb csapata közé. A döntőt az elmúlt hétvégén, három napon át a Békéscsabai Röplabda Akadémia komplexumában rendezték meg.

G. P.

A BRSE Fehér megkülönböztető nevet használó csapata az aranyéremért játszhatott a Vasas SC Piros ellen. A mérkőzést jó kezdés után végül 3:1-re elveszítette. A fehérek mindkét csoportmérkőzésüket megnyerték, mint ahogy az UTE U15 A csapatát a középdöntőben nagy meglepetésre elbúcsúztató BRSE Kék elleni elődöntőt is.

A BRSE Kék együttese a bronzért szállhatott harcba, és ha nagy csatában is, de elveszítette a BVSC-Zugló elleni párharcot.

A BRSE eredményei. A csoport: Linamar-BRSE Fehér–Linamar BRSE Kék 3:0 (15, 12, 19); Linamar-BRSE Kék–BVSC Zugló 1:3 (22, –18, –14, –11); Linamar-BRSE Fehér–BVSC Zugló 3:1 (21, 9, –23, 24). Középdöntő: Linamar-BRSE Kék–UTE U15 A 3:1 (–18, 21, 22, 23). Elődöntő: Linamar-BRSE Fehér–Linamar-BRSE Kék 3:0 (13, 9, 20). A 3. helyért: BVSC Zugló–Linamar-BRSE Kék 3:1 (–23, 15, 15, 19). Döntő: Vasas SC Piros–Linamar-BRSE Fehér 3:1 (–9, 15, 18, 19).

Különdíjasok. A döntő legjobb támadó játékosa: Tuska Brigitta. A BRSE Fehér csapatának legjobbja: Lázár Kamilla. A BRSE Kék csapatának legjobbja: Lovas Noémi.

A BRSE Fehér csapata: Fekete Ramóna, Tóth Sára, Lázár Kamilla, Korcsok Karolina, Hajdu Réka, Matuska Orsolya, Schneider Vanessa, Tuska Brigitta, Gajdács Lina, Tóth Adrienn, Erdei Kinga, Katics Kitti, Nánási Zoé, Kuba Boglárka. Edző Nagy Attila.

A BRSE Kék csapata: Lovas Noémi, Erdélyi Dalma, Tóth Lilien, Hermeczi Bernadett, Fürj Nóra, Nagy Emese, Csatári Zsanna Fekete Boglárka, Liker Boglárka, Szabó Nikolett, Bánfi Panna, Stír Berta. Edző: Nacsa Gábor.

– Nagyon jól kezdtük a döntőt, utána azonban kulcsfontosságú pillanatokba hibáztunk és puhultunk fel a nyitásainkban. Annak örülök, hogy ilyen színvonalú döntőt láthattak az érdeklődők – mondta a BRSE Fehér csapatát felkészítő Nagy Attila edző.

Nacsa Gábor, a Kéked edzője így értékelt: – Már az is történelmi tett volt, hogy bekerültek a hatos döntőbe, de hogy ott is ilyen jól teljesítettek, azért nagy dicséret illeti őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában