birkózás

2021.04.29. 14:53

Megyei fiatalok szerepeltek az edzőtáborban

Az elmúlt héten a lengyelországi Milicz váro­sában edzőtáborozott a kadettkorosztályú magyar szabadfogású birkózóválogatott kibővített kerete.

V. L.

A csoportban a Szarvasi Birkózó Egyesület két fiatal sportolója, Hajduch Nándor és Tóth Péter is helyet kapott, akik a társakhoz hasonlóan a májusi válogatóversenyekre készülnek, ahol realizálódik, hogy kik képviselhetik majd hazánkat a korosztály idei kontinensviadalán.

Mint arról Sükösd Attila, a szarvasi birkózók edzője beszámolt, a fiúk élvezték a változatos edzéseket, noha a munka nagyon fárasztó volt az edzőtáborban, ahol több nemzet birkózójával együtt készülhettek a közeljövő megmérettetéseire. Az külön öröm volt számukra, hogy sok edzőpartner állt rendelkezésükre, a tréningek során így különböző stílusú vetélytársak ellen mérhették fel, hogy hol tartanak valójában. Rengeteg küzdő birkózás és még egy csapatverseny is belefért az egyhetes programba.

– A fiúk elmondása szerint a hangulat és az edzések kiválóak voltak a táborban, örültek ennek a lehetőségnek. A felkészülésen a foglalkozásokat igyekeztek maximálisan kihasználni a szarvasi sportolók a fejlődésük érdekében, akik szombaton érkeztek haza – mondta el Sükösd Attila.

Az egyhetes nemzetközi edzőtáborban ott volt az Orosházi Birkózó Egyesület két tehetséges fiatalja, Fekete Bence és Molnár Tibor is. Az ifjú magyar birkózók felkészülését Farkas Gábor, a kadett szabadfogású válogatott vezetője irányította.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában