amerikaifutball

2021.01.28. 12:36

Bajnokságban edződhetnek a gyulaiak

Hamarosan megkezdődnek a hazai amerikaifutball-bajnokságok, amelyből végül nem marad ki a nemrégiben alakult Viharsarki Vitézek együttese sem.

G. P.

Egy fúziónak köszönhetően a Divízió II.-es bajnokságban mérettetheti meg magát a csapat. A gyulai székhelyű gárda a Jászberény Wolverines együttesével közösen indul el a pontvadászatban.

Mészáros György klubelnök elmondta, hogy a pandémia miatti korlátozás a lehető legrosszabbkor érkezett a csapat életébe, hiszen szinte minden régebbi csapattag megvásárolta felszerelését, így az ő edzéseik már a bajnokságra való felkészülés jegyében teltek.

– A kényszerleállás miatt a csapattagok egyénileg voltak kénytelenek folytatni a felkészülést. A klubvezetés mindeközben azt tűzte ki elsődleges feladatának, hogy stabil alapot teremtsen a gárdának, illetve hogy kitalálja, milyen bajnokságban indulhat el a 2020-ban – ismertette.

A döntést egy megkeresés nyomán a Jászberény Wolverines együttese gyorsította meg. A megbeszélések után a felek megegyeztek abban, hogy a két klub szeretne hosszú távon együttműködni.

– A csapatok között megszületett egyezség értelmében tizenöt megyei játékos kölcsönszerződéssel kap szerepet a 2020-as szezonban a 2006-ban alakult klubnál. Az együttműködéssel a szintet lépő tagok folyamatos játéklehetőséget kapnak, ami fontos lesz a Békés megyei együttes következő bajnoki idényének megalapozásához – fejtette ki Mészáros György.

A Viharsarki Vitézek és a Jászberény Wolverines csapata havi két alkalommal edz majd együtt, a bajnoki fordulók hazai mérkőzéseit pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gárda székhelyén tartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában