Labdarúgás NB II.

2020.12.04. 15:44

Dél-alföldi rangadót játszanak a Kórház utcában

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójában vasárnap 13 órakor, két 24 pontos együttes, a Békéscsaba 1912 Előre csapata és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttese találkozik zárt kapuk mögött a Kórház utcai stadionban.

V. L.

Forrás: Archív IGY

A dél-alföldi rangadón a lila-fehérek célja csak a győzelem lehet, hiszen egy újabb vereséggel közel kerülne a kieső zónához az Előre. A csabaiak legutóbb október 18-án nyertek a Csákvár otthonában 5–3-ra, azóta hat vereség, és egy szolnoki döntetlen a csapat mérlege.

A hat lejátszott bajnoki mérkőzésen a csapat egyetlen gólt sem szerzett, kapott viszont tizenkettőt, és ha ehhez hozzávesszük a Debreceni VSC ellen játék nélkül elveszített találkozó három gólját, akkor 0–15 a lila-fehérek gólkülönbsége. Tudjuk az elmúlt időszakban az Előre csaknem valamennyi játékosa elkapta a koronavírust, ezért kellett több mérkőzésen is jórészt az utánpótlás csapat tagjait szerepeltetni.

Most már a betegség után visszatértek a labdarúgók, igaz többségük legyengült állapotban, de remélhetőleg fokozatosan nyerik vissza az erejüket, és vasárnap mindent megtesznek majd a három pont megszerzése érdekében, hiszen ne feledjük az elődök sokszor bizonyították, az Előre-szív csodákra képes. Ha a fiúk végig elszántan küzdenek majd, és esetleg mégis elbukják a vasárnapi találkozót, a játékosok küzdeni akarását bizonyára értékelik majd a szurkolók.

Több hiányzója is lesz az Előrének vasárnap, hiszen sérülés miatt nem léphet pályára Hodonicki Márk, de kérdéses Király Patrik játéka is. Sárga lapos eltiltást miatt nem szerepelhet Hursán Gyögy, és Kitl Miklós a szegediek elleni összecsapáson. Egy jubilánsa lehet a lila-fehéreknek, Gránicz Patrik, aki ha pályára lép, akkor számára ez lesz a századik Előre mezben lejátszott hivatalos mérkőzése.

A két csapat augusztusi mérkőzését Szegeden 2–1-re az Előre nyerte. A vendégeknél többen is hiányoznak majd, így sérülés miatt nem szerepelhet Tóth Gábor, Kóródi Nándor és Szilvási Péter, míg Mohl Dávid begyűjtötte ötödik sárga lapját. A szegedieknél több volt békéscsabai labdarúgó is a keret tagja, így Gajdos Zsolt, Germán Tamás, Gréczi Márton, és Oláh Gergő. A Tisza-partiak eddig tizennyolc gólt szereztek, a házi góllövő listát a négy gólos Germán Tamás vezeti, a háromgólos, több éven át az NB I-ben szerepelt, 196 centiméter magas támadó, Takács Tamás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában