Kick-box

2020.11.25. 16:15

Kiemelt szerepet kap az edzői kreativitás Újkígyóson

Az Újkígyósi Királyteam Kickbox Akadémia évről évre termeli a fiatal tehetségeket, országos és nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. A koronavírus azonban a legtöbb tervet áthúzza, így a sportolók életét is megnehezíti. Korcsog Lászlóval, az akadémia újkígyósi csapatának vezetőjével az akadályokról, és a megoldásokról beszélgettünk.

N. T.

Fotó:

– Ez egy igen nehézkes év volt, nem csak a magánembereknek, hanem a sportegyesületeknek is – kezdte évértékelőjét Korcsog László. Az elnök elárulta, hogy ebben az évben négy versenyen tudtak elindulni, holott általában novemberre már ennek a háromszorosán vannak túl.

Az akadémia újkígyósi csapata nyáron edzőtárba vonult, ősszel pedig egy versenyen, Nádudvaron sikerült a fiataloknak kiállniuk, ám a Magyar Kick-Box Szövetség úgy döntött, hogy a koronavírus miatt az év végi versenyeket sem rendezik meg.

A márciusi, országos kick-box diákolimpia újkígyósi érmesei (Pap Botond hiányzik a képről) /Fotó: Újkígyósi Kiralyteam Kickbox Akadémia/

– Utóbbi azért fájó nekünk, mert a tavalyi, győri Európa-bajnokság után joggal bizakodtunk, hogy idén is jól fogunk szerepelni. De ennek ellenére már készülünk a jövőre, tervezzük a versenyeket és bízunk benne, hogy azokon részt is tudunk venni – tette hozzá Korcsog László.

Az elnök elárulta, hogy a tavaszi karantén során az volt a céljuk, hogy megpróbálják motiválni a gyerekeket, megtartani őket. Ez elmondása szerint száz százalékban sikerült.

– Egy jutalomversennyel igyekeztünk motiválni a gyerekeket, mely keretein belül videókat, képeket küldtek az edzőknek az otthoni edzéseikről, mi pedig azokat értékeltük.

Jelenleg a csapat az újkígyósi önkormányzat által fenntartott óvodai tornateremben tartja edzéseit, így valamennyi csoportjuk tud készülni, nincs otthoni, online-edzés. Korcsog László hozzátette, bíznak benne, hogy ez így is marad.

Megtudtuk, hogy a gyerekek a versenyeket hiányolják, mivel azok megerősítést is adnak arról, hogy jó irányba haladnak, és magabiztosabbak lesznek.

– Ilyenkor nekünk, edzőknek van nagyobb felelősségünk, illetve kreatívabb edzéseket kell szerveznünk, hogy megmaradjon a motiváció. Több közösségi tevékenykedést igyekszünk szervezni, amennyiben lehetséges, vagy az edzéseket úgy rakjuk össze, hogy a játékosabb feladatok is fontos szerepet kapjanak bennük. Nem könnyű, mert nem látunk előre – árulta el az elnök.

Korcsog László végül arra is kitért, hogy a fizikai felkészültség mellett a pszichikainak is komoly szerepe van.

– Többet beszélgetünk az edzések végén, jobban odafordulok a gyerekekhez, igyekszem megérteni őket. Fontos, hogy elmondhassák, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet, mi zajlik bennük – mondta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában