Fekvenyomás

2020.11.30. 15:39

Balog Nátán már a jövő évre készül 

Marvel Team SE tavaly Japánban junior-világbajnoki címet nyert fekvenyomója, Balog Nátán jelenleg Szegeden dolgozik. A húszéves, tehetséges versenyzővel beszélgettünk a pandémia miatt az idén csak kevés versenyt hozó 2020-as esztendőről és a jövő évi tervekről.

Verasztó Lajos

– Hogyan értékeli 2020-at, hány versenyen tudott részt venni, milyen eredményeket ért el ezeken? A koronavírus-járvány miatt elmaradtak a világversenyek, ez mennyire érintette rosszul?

– A 2020-as évben a koronavírus-járvány miatt sajnos megfogyatkoztak a versenyek, de három magyar bajnokságon így is részt tudtam venni. A tavaszi korlátozások miatt nem sikerült kellő mennyiségű edzést végeznem, így sajnos a kitűzött célomon jóval alul teljesítettem, ám így is sikerült mind a három versenyen első helyet szereznem. Örülök annak, hogy csapatban a Marvel Team SE zsinórban immáron tizenegyedik alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, azt hiszen, erre méltán lehetünk büszkék. Ami a nemzetközi versenyeket illeti, azok sajnos elmaradtak ebben az évben, pedig az idei esztendőre tűztem ki az eddigi legnagyobb célomat, mégpedig azt, hogy megdöntöm a 74 kg-os súlycsoport juniorkorosztályos RAW világrekordját, ami jelenleg kereken kétszáz kilogramm.

Balog Nátán a dobogó legfelső fokán

– Ebben a nehéz helyzetben, mennyit tudott hetente edzeni, volt-e elég motivációja arra, hogy folytassa a munkát?

– Tavasszal a korlátozások miatt bezártak az edzőtermek, így csak otthon sikerült egy keveset edzenem. A nyáron, mikor kinyitottak az edzőtermek, újult erővel nekivágtam az őszi szezonra való felkészülésnek. Nagyon motivált voltam, hiszen reménykedtem benne, hogy az őszre áttolt világbajnokságot megrendezik, ám sajnos ez sem jött össze, de a motivációm most sem csökkent. Egyszer úgyis véget ér ez a koronavírus-helyzet, és utána elérhetem a kitűzött céljaimat, addig pedig az erőm megtartása a legfőbb feladat számomra.

– Jelenleg mivel foglalkozik Szegeden, jut-e ideje az edzésekre? Hova jár edzeni a Tisza-parti városban?

– A békéscsabai tanulmányaim befejezése után Szegedre kerültem, ahol egy szállítmányozási cégnél dolgozok fuvarszervezőként. Amikor végzek a munkával, majdnem minden nap megyek edzeni (a mostani korlátozásokat kivéve) a Global Fitness edzőterembe, ami egy nagyon jól felszerelt edzőterem, tökéletes feltételeket teremt számomra a versenyfelkészüléseimhez.

– Reméljük, hogy jövőre véget ér ez a mostani járvány. Milyen tervei vannak 2021-re? Ön szerint jövőre megtartják az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot?

– A tervek szerint jövőre az Európa- és a világbajnokságot is megrendezik majd. Célom a fentebb említett junior-világrekord megdöntése, valamint a világbajnoki és Európa-bajnoki cím elnyerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában