asztalitenisz

2020.09.02. 15:05

Szántosi Dávid két aranyérmet nyert

A napokban rendezték meg Budapesten, az Ormai László Csarnokban, a Statisztika évadnyitó leány utánpótlás asztalitenisz-versenyét. A fiúk a KSI évadnyitóján vettek részt. Mindkét versenyen asztalhoz álltak a Békés megyei fiatalok is, akik szép eredményeket értek el.

Verasztó Lajos

A serdülő fiúknál egyéniben Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa esélyesként jutott a döntőbe, ahol 3:2-re legyőzte Wei Chen Yu-t a Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub versenyzőjét. Serdülő párosban Szántosi Dávid, és a soltvadkerti Ambrus Asztalitenisz Akadémia játékosa Lei Balázs a fináléban 3:1-re győzött a Kizakisz Georgiosz, Cseri Ádám (Yorgos SE, BVSC-Zugló) duó ellen, így Fest Attila edző tanítványa második aranyérmét nyerte.

Az ifjúsági fiúknál egyéniben Szántosi Dávid a négy közé jutásért kapott ki a későbbi győztes, Huzsvár Eriktől (KSI), így az ötödik-nyolcadik helyen végzett. Ifjúsági párosban a még serdülő korú Szántosi Dávid, és Lei Balázs a fináléba jutott, ahol nagy csatában 3:2-re kapott ki a Huzsvár Erik, Ócsai Máté (KSI, Cegléd) kettőstől. A Molnár Levente, Szűcs Sándor (HED LAND Mezőberényi SE) duó a 16 közé jutásért búcsúzott.

Szántosi Dávid részt vett a felnőtt Budapest-bajnokságon is, ahol a főtáblára jutott, és a 16 közé jutásért búcsúzott. Teljesítményéért nyolc ranglista pontot kapott, és ezzel a 70. helyen felkerült a felnőtt ranglistára. Férfi párosban a Szántosi Dávid, Medvegy Ákos (Szarvas, Cegléd), a Rátfai Attila, Kiss Dániel (Baden, Mezőberény) és a Nagy Bence, Tarkó áron (ASK Szeged, Békési TE) duó a 16 közé jutásért esett ki.

A lányoknál az U13-as korcsoportban Szilágyi Líviát (Békési TE) a négy közé jutásért búcsúztatta Barcsai Sophie (Statisztika), így az 5–8. helyen végzett. Tulkán Tekla (Békéscsabai ASE) és Bényei Nelli (ASE Orosháza) a 16 közé jutásért esett ki.

Serdülő egyéniben az ASE Orosháza versenyzője Hudák Dorina a négy közé kerülésért esett ki a későbbi ezüstérmes Czeglédi Dorka (Statisztika) ellen, így az 5–8. helyet szerezte meg. Szilágyi Lívia a 16 közé jutásért búcsúzott. Serdülő párosban a Hudák Dorina, Nagy Liliána (Orosháza, Statisztika) és a Szilágyi Lívia, Jakab Orsolya (Békés, Statisztika) duó a nyolc közé jutásért fejezte be a küzdelmeket.

Az ifjúsági lányoknál egyéniben Czeglédi Szilvia, az ASE Orosháza kölcsönjátékosa a döntőbe jutott, ahol kikapott Tölgyes Dorottyától (Nyírbátor), így ezüstérmes lett. Balogh Ágnes Kíra (Békési TE) és Fejős Anna, az ASE Orosháza kölcsönjátékosa a négy közé kerülésért szenvedett vereséget, így mindketten az 5–8. helyen végeztek. Az ifjúsági leány párosban Fejős Anna, a budaörsi Dari Helgával megszerezte az aranyérmet, míg a Czeglédi Szilvia, Phan Viola (Statisztika) kettős a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Balogh Ágnes Kíra, Molnár Kendra (Békés, Statisztika)), és a Hudák Dorina, Nagy Liliána (Orosháza, Statisztika) páros az 5–8. helyet szerezte meg. A nyolc közé jutásért búcsúzott a Varga Bernadett, Pad Franciska (ASE Orosháza, Nyíregyháza) duó, akik a 9–16. helyen zárták a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában