Vízilabda

2020.09.09. 14:21

Csongrádon kezdenek a csabai pólósok

Bár az utóbbi hetekben több I. osztályú klubnál megjelent a koronavírus, ezért a nemrégiben megkezdődött bajnokságban több mérkőzés elmarad(t), a hazai pontvadászat II. és III. vonalában reménykednek, hogy a hétvégén probléma nélkül megkezdhetik az új szezont. Az OB II Dél-keleti csoportjában a Csabai Csirkefogók VK is érdekelt, és a mai állapot szerint bele is hasítanak az őszi szezonba.

G. P.

Mint ismert, az előző bajnokságot nem tudták lezárni, a szövetség még a tavasz közepén kihirdette, hogy nincs tovább. Az új szezonra azonban zöld jelzést kaptak a csapatok, a csabaiak Csongrádon kezdenek szeptember 12-én, szombaton.

– Alapvető cél, hogy az idősek maradjanak meg az uszodában, élvezzék tovább a játékot, és emellett a fiatalok minél több tapasztalatra tegyenek szert egy felnőtt bajnokságban is. A saját korosztályaik bajnoksága mellett kapjanak több játék-, illetve fejlődési lehetőséget – mondta Fodor Ádám, a Csabai Csirkefogók VK vezetőedzője.

Érdekesség, hogy amikor Fodor Békéscsabára szerződött edzőnek, korábbi városának, Szegednek az OB II-es csapatában, az UVSE-ben játszott. Átmenetileg egy esztendőre vállalta, hogy az akkor még az OB I B-ben szereplő viharsarkiakat erősíti, ám azzal, hogy a csabai egylet visszakerült a III. vonalba, ő maga visszaigazolt a szegedi klubba. Erről így fogalmazott:

– A Csabai Csirkefogók VK vezetőivel egyeztetve jöttem Szegedről a viharsarki OB I. B-s csapatba, majd most mentem vissza a Tisza-parti városba. A két csapat egymás elleni mérkőzésén nem játszom, de amikor csak a sorsolás engedi, én ülök a viharsarki kispadon.

A csabaiak szombati programja. 12.00: Csabai Csirkefogók VK–Invictus Úszó és Vízilabda SC, Szolnok. 14.00: Csabai Csirkefogók VK–Hódmezővásárhelyi VSC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában