kenumaraton

2020.07.28. 15:41

Vereckei Ákos lesz a díszvendég Szarvason

Az idén immáron huszonharmadik alkalommal rendezik meg szombaton a hagyományos Szarvasi Kenumaratont. A rendezvényre a szervezők várják a résztvevők jelentkezését.

A Cervinus Teátrum Művészeti Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett idei viadalon hét kategóriában mérik össze tudásukat a résztvevők. Az ünnepélyes megnyitó után 10 órától szakaszos indítással, kategóriánként, öt perc kivárással, kevesebb induló esetén egyszerre indítással rajtol a mezőny.

A verseny távja: 21 km (ebből mintegy 1,1 km szárazföldi szakasz, 4 km a Hármas-Körös szakasz, és 16 km a Holt-Körös szakasz).

/Szarvasi Kenumaraton oldala/

Altmann Roland főszervezőtől megtudtuk, eddig százharmincan neveztek, a legtöbben a céges kategóriában, ahol már hét hajó biztosan rajthoz áll. A szervezők várják a további előzetes nevezéseket a szarvasi kenumaraton oldalán, de szombaton reggel a helyszínen is lehet még nevezni.

A résztvevők egy pólót, ásványvizet és ebédjegyet kapnak. Valamennyi célbaérkező egy emlékérmet vehet át a verseny végén, míg a kategóriák első három helyezettje arany-, ezüst- és bronzérem díjazásban részesül az eredményhirdetéskor. Díjazzák a legidősebb és a legfiatalabb indulót is.

Az érdeklődök hét kategóriában nevezhetnek. Családi: 3-4 személyes kenu. Amatőr: 3-4 személyes kenu. Profi: 3-4 személyes kenu. Cégek csapat: 4 személyes kenu. Dragon4: 4 személyes kenu. Sup és outrigger és egyéb csapat.

A rendezvény díjazása. A kategóriák első három helyezettje érem díjazásban részesül. Minden nevező egy db emlékpólót kap, és részese az ebédnek. A kategóriák első helyezettjei különdíjban részesülnek.

A Szarvasi Kenumaraton díszvendége a negyvenkétéves Vereckei Ákos, aki 2000-ben Sydneyben, és 2004-ben Athén a kajak négyesek 1000 méteres számában olimpiai bajnoki címet nyert. Ezenkívül még hatszor lett világbajnok, és nyolc alkalommal állhatott az Európa-bajnoki dobogó legfelső fokán. A tizenöt éve edzőként dolgozó szakember, az ősztől a szerb válogatott női kajakos szakágának főedzőjeként tevékenykedik. Információink szerint az egykori kiválóság még nem döntötte el, hogy vízre száll-e szombaton – a szervezők nagyon győzködik –, de az biztos, hogy az egész hétvégét Szarvason tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában