küzdősport

2020.07.20. 16:09

Már javában készülnek a küzdősportosok a Sparring Day-re

A karanténidőszakban sem álltak le a békéscsabai East Warriors MMA Gym sportolói, személyi edzők segítségével egyénenként tartották karban magukat. A kora tavaszi Sparring Day edzőnapon kívül azonban idén még egyetlen versenyen sem vettek részt, így nem meglepő, hogy nagyon kiéheztek már a ring-, illetve a tatamicsatákra.

G. P.

A hosszú versenyszünet sem törte meg a küzdősportok többféle válfaját felvonultató csabai szakosztályt, mi több, Kiss Károly arról az örömteli helyzetről számolt be, hogy az elmúlt időszakban tovább nőtt az edzésekre járók száma.

– Az egyik békéscsabai bokszklubból például nyolcan jöttek át hozzánk, de az úgynevezett hobbisportolók száma is megnövekedett, ami azt jelenti, hogy körülbelül hatvan–hetven sportoló jár az Andrássy úti edzőtermünkbe – újságolt a klub vezetője. – Ami külön öröm számomra, hogy a brazil jiu jitsu művelői is egyre nagyobb számban edzenek nálunk, mintegy harmincan választották ezt a szabályrendszert. A szakmai hátteret erősíti az is, hogy keddenként feljárunk a Sztraka Mihály fémjelezte Carlson Gracie budapesti foglalkozásaira. A legjobbjainkkal így teszünk már 2013 óta.

Kiss Károly és Hocz Csaba /Beküldött fotó/

A teremben reggel 7-től délig, délután háromtól este 8-ig tartják az edzéseket. A szakmai gárda erős, Kiss Károly a brazil jiu jitsu és MMA, Tóth Szabolcs a dzsúdó, Niedermayer Zsolt a thai-boksz, Zsibrita János a boksz-kéztechnika edzések felelőse, míg a több szakágban is eredményes Hocz Csaba felkészítésében Gabnai Csaba nyújt segítséget.

Sportolók és edzők is számolják már vissza a napokat, hiszen szeptember 6-án a Csabai Rendezvénypajtában tervezik a Sparring Day megrendezését. A gyakorló küzdelmek nemcsak a jövő versenyzői számára jelentenek remek alkalmat, hanem azok részére is, akik a versenyidényre készülnek. Segíti a ráhangolódást, a küzdelmi stílus csiszolását és mivel gyakran olyan partnerrel kerülnek össze, akit nem ismernek, versenyszerű körülményeket biztosítanak, ezáltal a Sparring Day nagyon hasznos rendezvény a harcosok számára.

A Békés Megyei Kempo Egyesület hatodik alkalommal rendezi meg a gyakorló küzdelmi napot, a Warriors Sparring Day-t. A mérkőzések K-1, K-3, MMA, ökölvívás, grappling, kick-boksz és brazil jiu jitsu szabályrendszerben zajlanak majd.

– Nagyon szeretik a sportolók ezeket az alkalmakat, hiszen gyakorlás keretében ugyan, de mégis megmérettethetik magukat, megnézhetik, hogy fejlődtek-e az elmúlt hónapokban és egyfajta motiváló erő is számukra a jövő versenyeire. A közeli nagyvárosok mellett még Nyíregyházáról, de Budapestről és Pécsről is szoktak érkezni sportolók – tette hozzá Kiss Károly, aki elárulta, hogy reményei szerint a 2021-es versenydömping közben tavasszal el tudnak utazni Floridába, ahol edzéseken és a tervek szerint versenyeken is részt vehetnek legjobbjaik.

A klub zászlóvivői

Az East Warriors MMA Gym élharcosai közül kiemelendő a brazil jiu jitsuban is otthonos Kristóf Bálint, az univerzális, MMA-ban nemzetközileg is sikeres Hocz Csaba, vagy a Hári-testvérek, Botond és Hunor (jiu jitsu), az MMA-s Vincze Krisztián és Sóvári Attila (ő a jiu jitsut is magas szinten műveli), vagy a még kezdőnek számító, de nagy ígéretnek tartott Tolnai Miklós (MMA, jiu-jitsu).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában