Sütés-főzés

2020.03.27. 10:38

Főzőcskéztek a röplabdázók

A Békéscsabai Röplabda SE játékosai szabadidejükben szeretnek a konyhában tevékenykedni. Mivel az élet a röplabdában is megállt a koronavírus-járvány miatt, így a sportolóknak a szinten tartó otthoni tréningek mellett jut idejük a sütésre, főzésre is.

G. P.

Fábián Fanny már korábban is megmutatta sütő és főző tudományát, Bodovics Hannával és Szedmák Rékával vegán kókuszgolyót, és egy banánkenyeret készített.

Íme a banánkenyér receptje:

Hozzávalók:

- 4-5 érett banán

- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

- 1 dl növényi tej

- méz

- 1 csomag sütőpor

- fahéj

- étcsokoládé

Fotók: BRSE Facebook-oldala

A banánokat összenyomjuk, majd hozzákeverjük a rozslisztet, a sütőport és a tejet. Ha a tészta túl híg lett, adjunk hozzá még egy kis rozslisztet. Ízlés szerint adunk hozzá mézet és fahéjat. Egy tábla étcsokoládé felét beleaprítjuk a tésztába, majd a másik felét felolvasztjuk. Ha a tészta elkészült, akkor egy kisebb, kivajazott formába tesszük, majd ráöntjük az olvasztott csokit. 180 fokon, körülbelül fél óráig sütjük.

A BRSE feladója a napokban Bodnár Dorottyával fogott össze és egy fantasztikus ételt készítettek. A leveles tésztában töltött gomba, avokádó salátával receptjét a BRSE közösségi oldalán is megosztották a szurkolókkal, amit mi is közlünk.

Hozzávalók: 1 csomag levelestészta; 30 dkg csiperkegomba; 1 fej vöröshagyma; 1 nagyobb gerezd fokhagyma; vegán sajt; vegán krém (tejföl); 1 csomag füstölt tofu; só; bors.

Az elkészítése a következő: a gombás töltelékhez a megmosott gombát felszeleteljük, a megtisztított hagymát felkockázzuk. Felhevítünk egy kis kókuszolajat és elkezdjük dinsztelni a hagymát, amikor már elég puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pároljuk, majd lepirítjuk.

A hideg tésztát kitekerjük, vékonyan bekenjük a vegán krémmel (vagy tejföllel), belepakoljuk a lepirított gombát, a felszeletelt füstölt tofut, megszórjuk vegán sajttal és feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és előmelegített sütőben készre sütjük.

Miután megsült, 10-15 perc hűlés után szeleteljük és kínálhatjuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában