Karate

2019.11.15. 15:13

Tálas Bendegúz bronzérmes

Tálas Bendegúz bronzérmes lett a Hungarian Openen. A hazai rendezésű kvalifikációs tornán a 18 éves szarvasi karatéka már az U21-es korosztályban szerepelt. Eredményével a kvalifikációs rangsor élére került – tudtuk meg Ruzsinszki György edzőtől.

V. L.

Tizenegy nemzet 114 klubjának 800 sportolója vett részt Szigetszentmiklóson a Hungarian Open Saman Cup nemzetközi karateversenyen. A viadal a sportolók számára válogató volt a februári, budapesti korosztályos Európa-bajnokságra. Tálas Bendegúz októberi születésnapját követően már az U21-es korosztályban versenyzett, ahol a -84 kg-osok táborában rögtön jól sikerült a bemutatkozás, és szerb ellenfelét 3:1-re legyőzve a legjobb négy közé jutott.

A döntőbe jutásért folyó küzdelem során egyik bírói jelzést a küzdelem megállításának érzékelve a szarvasi fiú leállt, amit a korábbi Eb-ezüstérmes, rutinos szlovák Kosa kihasznált, megszerezve a vezetést. Az eredményt Bendegúz már nem tudta megfordítani, így maradt a harmadik hely, de mivel ellenfele megnyerte a kategóriát, két kvalifikációs pontot szerzett, amivel a rangsor élére ugrott a 2020. évi budapesti Eb-szereplésért folyó versengésben.

A szarvasiak következő versenye a Ljubljana Open lesz, amelyre heten utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában