Mesterfokú tornászbajnokság

2019.10.27. 15:53

Makra Noémi minden éremből szerzett egyet

Nagyszerű eredménnyel zárta az évet Makra Noémi, a TC Békéscsaba tornásznője. A győri Mesterfokú bajnokságon három érmet is szerzett, a szerenkénti döntőben a gerendán megnyerte, felemás korláton ezüst-, míg egyéni összetettben bronzérmes lett. Klubtársa, Szujó Hanna ugrásban a harmadik helyen végzett.

Gajdács Pál

Torna A háromnapos megmérettetés első napján a szuper csapatbajnokság 2. fordulóját és a Mesterfokú bajnokság egyéni összetett versenyét rendezték meg a győri Olimpiai sportparkban. A női mezőnyben mind a csb-n, mind egyéni összetettben címvédés történt. A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint a csapatversenyben a Bácskay Csenge, Székely Zója, Al-Salty Dália, Péter Sára, Angelina Radivilova összeállításban szereplő Postás SE „A” csapata szerezte meg az aranyérmet 305,100 ponttal, miután a 2. fordulóban is diadalmaskodott.

Egyéni összetettben – amely egyben selejtező is volt a szombati és vasárnapi szerenkénti döntőkre – a tavalyi évhez hasonlóan, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza, Kovács Zsófia lett a mester. A szintén olimpikon MTK-s egykori békéscsabai Böczögő Dorina állhatott a dobogó második fokára 50,500 ponttal, míg a nagy visszatérő, a TC Békéscsaba legjobbja, Makra Noémi (50,400) lett a harmadik.

A szerenkénti döntők első napján két békéscsabai tornásznő is dobogóra állhatott. Ugrásban Szujó Hanna 12,550 ponttal bronzérmet érő gyakorlatot mutatott be. A győzelmet az MTK-s egykori békéscsabai kitűnőség, Böczögő Dorina szerezte meg. Felemás korláton az összetettben előző nap bronzérmet szerző Makra Noémi a második legjobb gyakorlatot mutatta be, 12,800 pontot kiérdemelve. Az aranyat a dunaújvárosi Kovács Zsófia kapta.

A háromnapos viadal zárónapján a hölgyeknél Kovács Zsófia tovább növelte aranyérmei számát, ugyanis talajon 13,200 pontot kapott gyakorlatára, amely aranyérmet ért. Ezzel a Dunaferr SE Eb-ezüstérmese lett a hétvége legeredményesebb női tornásza, hiszen pénteken egyéni összetettben, szombaton pedig felemáskorláton is mester lett. Talajon mögötte az MTK-Budapest olimpikonja, Böczögő Dorina és az UTE tornásza, az egykoron Békéscsabán is tornázó Szilágyi Nikolett zárt. Gerendán, a szombathelyi Világkupán is diadalmaskodó Makra Noémi nyakába került aranyérem 13,600 ponttal.

– Nagyon nagy dolog, hogy sikerült az év utolsó versenyén megnyerni a gerendát. Nem beszélve arról, hogy ebben az esztendőben többek között a szombathelyi Világkupán, illetve valamennyi hazai viadalon jól sikerült ez a szer. Úgy gondolom, a mesterfokú bajnokság méltó lezárása volt az évnek – értékelt boldogan Makra Noémi.

A férfiaknál az első napi szerenkénti fináléban Mészáros Krisztofer duplázni tudott, talajon és gyűrűn is első lett, míg Kállai Zoltán lólengésben szerzett aranyérmet. Vasárnap ugrásban a férfiaknál a BHSE hosszú sérülésből visszatérő versenyzője, Földes Márton győzött. Korláton az FTC-Telekom junior világbajnoki bronzérmese, Balázs Krisztián élete első felnőtt mesteri címét nyerte el. A BHSE Eb-bronzérmese kedvenc szerén, a nyújtón javított, hiszen megvédte tavaly megszerzett elsőségét.

A női verseny eredményei

Szuper csapatbajnokság: 1. Postás SE „A” (Bácskay Csenge, Székely Zója, Al-Salty Dália, Péter Sára, Angelina Radivilova) 305,100 pont, 2. Dunaferr SE 298,200, 3. MTK Budapest 294,200.

Női Mesterfokú Bajnokság, egyéni összetett: 1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 54,100, 2. Böczögő Dorina (MTK Budapest) 50,500, 3. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 50,400.

Szerenkénti döntők. Ugrás: 1. Böczögő Dorina 13,250 pont, 2. Schermann Bianka (MTK Budapest) 12,600, 3. Szujó Hanna (TC Békéscsaba) 12,550. Felemás korlát: 1. Kovács Zsófia 14,000 pont, 2. Makra Noémi 12,800, és Schermann Bianka 12,800. Gerenda: 1. Makra Noémi 13,600, 2. Szilágyi Nikolett (UTE) 12,700 és Kovács Zsófia 12,700. Talaj: 1. Kovács Zsófia 13,200, 2. Böczögő Dorina 12,900, 3. Szilágyi Nikolett 12,400.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában