galériával, videóval

2019.06.02. 20:12

Szupermaraton: a Škoda Automobil Körös váltója és Csécsei Zoltán nyert

Véget ért a 22. Szupermaraton Kerék­páros és Görkori Túra. Szombaton a kissé szeles, hűvös időben mintegy ezerötszázan vágtak neki a két nap alatt teljesítendő 200 kilométeres távnak.

Verasztó Lajos

Vasárnap délután teljesen megtelt a megyeszékhely főtere, ahová fél négy előtt érkeztek a kerékpárosok, majd a váltók közül elsőként a Škoda Automobil Körös Békéscsaba ötöse egymás kezét fogva haladt át a célvonalon, idejük: 6:34,35.

Összetettben is ők nyertek 12 óra 53,25 perccel. A versenyzőknek a rendezvény díszvendége, a csabai atlétikai klub ­olimpiai bronzérmes súlylökője, a névnapját vasárnap ünneplő Márton Anita és Hegedűs Sándor, az Automobil Körös Kft. cégvezetője adta át az érmeket.

– Számunkra megtiszteltetés, hogy ilyen kiváló futók alkotják a váltónkat, büszkék vagyunk rájuk – mondta a cégvezető. Másodikként a Sport II. futott be, 7:27,33-as idővel, a harmadik helyet a Békési DAC váltója szerezte meg 8:03,56-os idővel.

A női váltók közül a KCKM Kopp Békéscsabai AC All Together volt a leggyorsabb, amely 8:17,09-es idővel zárta a második napot, és az összetettben 16:31,03-mal győzött.

Másodikként a Frühwald váltója érkezett (8:28,03), amely az összetettben ­16:44,59-es idővel végzett a második helyen, míg a harmadik a Happy Girls lett, összetettben 16:57,10-es idővel zárta a viadalt. A kéttagú váltóknál a FEK Étterem duója győzött, összetett idejük 17:38,28.

Az egyéni versenyt többen is feladták, köztük az első nap után második helyen álló Bene Ármin. Az első célba érkező Csécsei Zoltán fél hat körül futott be, ideje: 8:31,58 volt, összetettben 16:56,55-ös idővel nyerte a versenyt.

A 104 Rádió 1 műsorral kedveskedett a főtéren

Immár hagyomány, hogy a 104 Rádió1 a Békéscsaba–Arad szupermaraton második napjának vasárnapi záró­rendezvényére nemcsak az igazi mai slágereket hozza el Békéscsaba főterére, hanem színvonalas programokat is. A kellemes, napsütéses időjárásban a kicsiket egész délután ingyenesen elérhető légvárral, lufival, jégkásával várták, majd különböző fellépők szórakoztatták az érdeklődőket.

A nap folyamán a 104 Rádió 1 kétezer-kétszáz lufit ajándékozott jórészt a gyerekeknek, valamint a rendezvényre kilátogató felnőtteknek.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában