Szabadidősport

2019.05.22. 11:18

Salakos futópályára gyűjtenek a kisváros lelkes hobbifutói

A magas részvételi arány és a visszajelzések bizonyítják, hogy érdemes volt hatalmas munkát befektetniük a szervezőknek: a vasárnapi 1. Csorvási Hérics Futás egyértelmű sikerrel zárult. Minden korosztályra gondoltak, az óvodások 320, az iskolások 700 méteren, a felnőttek három távon is, 1,9, 5,2 és 10,3 km-en próbálhatták ki magukat, de még a kutyások is versenyezhettek, 5,2 km-en. A versenyen összesen 206-an álltak rajthoz.

G. P.

 

Fotók: Gombkötő Réka Márta

A Hérics futás elsődleges célja az volt, hogy egy salakos futópálya alapjaira gyűjtsenek. A kezdeményezés két hónappal ezelőtt hagyományteremtő céllal indult, három lelkes amatőr futó, Baráthné László Krisztina, Evanics Brigitta és Melichné Benyovszki Mónika ötlete nyomán.

Baráthné László Krisztina, Evanics Brigitta és Melichné Benyovszki Mónika

– A versenyt abszolút pozitívan értékeljük, várakozáson felüli létszámban érkeztek próbálkozók – mondta Evanics Brigitta, az egyik főszervező. – Egész nap nagyszerű volt a hangulat volt, amelyhez csodálatos időjárás társult. Az egész település összefogott a rendezvény sikeréért, amely adományokból és egyéb támogatásból, önkéntes segítők munkájából valósult meg. A nap folyamán volt taebo-bemutató, ugrálóvár, a nap végén pedig minden versenyzőnek es szervezőnek paprikás krumplival és jégkrémmel kedveskedtünk. A kisebb bakik ellenére mindenki gratulált, nagyon sok biztatást és megerősítést kaptunk, hogy régóta kellett volna Csorvásra egy ilyen közösségformáló rendezvény.

Kutyás futás

A szervezők ígérik, biztosan lesz folytatás, sőt ősszel terveznek egy másik futóversenyt is.

A nőknél 1,9 km-en Neller Alexa, a férfiaknál Samu Dominik, 5,2 km-en dr. Leszkó-Kiss Diána és Szászvári Szabolcs, a leghosszabb távon Kormos Edina, valamint Raffai János szerezte meg az abszolút győzelmet, a kutyásoknál Varga Balázs és Jancsó Henrietta nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában