Röplabda

2019.04.25. 16:05

Pénteken pontot tehetnek a párharc végére

Szerdai második győzelme után mindössze egy mérkőzés választja el a Swietelsky-Békéscsabai RSE női röplabdacsapatát attól, hogy megszerezze a bronzmedált az Extraligában.

Miközben az aranyért a Vasas Óbuda és a Fatum-Nyíregyháza gyűri egymást (a Folyondár utcaiak két 3:2-es győzelme után nagy valószínűséggel péntek este gazdára lel a bajnoki trófea), addig a címvédő Swietelsky-BRSE és az Újpesti TE a harmadik legfényesebb medálért csatázik. Szerdán olykor akadozott a játék, de végül a sokkal összeszedettebben és tudatosabban röplabdázó BRSE 3:1-re nyert.

Fotó: Imre György

Molcsányi Rita, a Békéscsaba hangyaszorgalmú válogatott liberója visszatekintett a szerdai csatára, de szót ejtett a pénteki találkozóról is. Az eredményt látva elsőre talán könnyűnek tűnt a győzelem, de szerinte meg kellett küzdeniük a Tungsram-csarnokban.

– Nagyon küzdelmes mérkőzés volt – nyilatkozta a klub közösségi oldalán Molcsányi Rita. – Nem mondanám, hogy jól játszottunk, de annál inkább mentünk minden labdáért, hiszen ilyenkor nagyobb erőt kell belevinni a játékba, hogy sikerüljön egy-egy pontot megcsinálni. Büszke vagyok a csapatra, hogy nyerni tudott. A pénteki otthoni mérkőzésen az lesz a célunk, hogy nyerjünk, és lezárjuk a párharcot, és ezzel együtt megszerezzük a bajnokságban a bronzérmet.

Paul Bogdan, a Békéscsaba vezetőedzője kritikusan beszélt a csapat teljesítményéről, de a két siker után ő is abban bízik, hogy péntek este hazai közönség előtt pontot tesznek a kisdöntő végére.

– Időről időre a saját dolgunkat nehezítjük meg. Sajnos többször is csökkent a koncentrációnk, s ez sok ajándék pontot, jelen esetben pedig egy ajándék szettet is hozott az ellenfélnek – értékelte a szerda esti budapesti csatát a tréner. – Ezen kell javítanunk a következő mérkőzésig, ahol szeretnénk majd pontot tenni a párharc végére.

Ha ez sikerül, akkor a Békéscsaba 2013 után lehet ismét bronzérmes a magyar bajnoki pontvadászatban. A TF elleni akkori sikert egy nagy diadalmenet követte, a bajnokságban öt trófea begyűjtésével.

A Swietelsky-Békéscsabai RSE–UTE mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a békéscsabai városi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában