Atlétika

2019.03.01. 21:03

Márton Anita döntős

Az első sorozatban lökött 18,05 méteres dobásával a 7. helyen jutott be a vasárnapi súlylökő döntőbe Márton Anita, a Glasgow-ban zajló fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

G. P.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A döntőbe jutáshoz 18,20 méter volt az előzetesen kijelölt szint, de ezt a mezőnyből csak négyen dobták meg, Márton viszont a 18,05 méteres eredménnyel befért a nyolc közé.

A sérülése utáni első világversenyén induló békéscsabai klasszis a második sorozatban 17,79 métert lökött, a harmadik kísérlete érvénytelennek bizonyult.

A legjobb eredményt az aranyéremre is nagy eséllyel pályázó német Christina Schwanitz érte el, 19,09 méterrel. A második helyen a bolgár Radoslava Mavrodieva (18,85), a harmadikon a fehérorosz Aljona Dubitskaya (18,68) jutott be a nyolcas döntőbe.

– A melegítés jó volt, és magát a selejtezőt is jól kezdtem, 18,05-el, de utána elkezdtem hajtani a forgásokat, amivel az volt a gond, hogy nem felül kellett volna megtenni, hanem alul, a lábamnál – mondta a versenyt követően az nso.hu-nak Márton Anita. Ebből következett, hogy a következő kísérletnél alászaladt a könyököm, az utolsó lökést pedig teljesen elhajtottam. Ezek miatt a technikai hibák miatt nem sikerült javítani. Azt nem mondom, hogy a vasárnapi döntőben egyéni csúcsot fogok lökni, mert érzem, hogy nem vagyok olyan formában, a fél év kihagyás sokat számít. Az a célom, hogy idei legjobbat lökjek, és jó lenne, ha ez tizenkilenc méter környékén lenne. Szerintem egy éremért biztosan afölött kell lökni, mert nincs rossz formában a mezőny. Szoros harc várható.

A női súlylökés döntőjét vasárnap 13.20-tól rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában