labdarúgás, nb ii.

2019.02.01. 17:58

Tavaszi rajt előtt az Előre labdarúgói

A hétvégi bajnoki rajt előtt pénteken a Kórház utcai székházba sajtóbeszélgetésre hívta az újságírókat az NB II-ben huszonegy forduló után negyedik helyen álló Békéscsaba 1912 Előre. A tájékoztatón a tavaszi idénnyel kapcsolatos elképzelésekről beszéltek a klub vezetői.

Fotó: Imre György

Molnár Balázs, az Előre 1912 kommunikációért felelős vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Kozma Jánosnak, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatósági elnökének.

– Először a lelátóról szeretnék beszélni – kezdte az elnök. – Ha a munkálatok megfelelően haladnak, akkor a tervek szerint a tavaszi szezon végén birtokba vehetjük az új, a mai kor igényeinek megfelelő létesítményt, amely sokat segít majd a csapatnak. Először a fémszerkezetet kell feltenni a lelátóra, majd arra jöhet a ponyva.

A továbbiakban a lila-fehér csapat őszi szerepléséről beszélt Kozma János. Kiemelte, ősszel páratlan sérüléshullám sújtotta a csapatot, mindez pedig azt eredményezte, hogy felgyorsult a korábban megkezdett fiatalítási folyamat. – Volt olyan bajnoki mérkőzés a szezon második felében, hogy a kispadon csak egy felnőtt korú labdarúgó ült – tette hozzá a klubvezető.

Fotó: Imre György

A csapatban sok helyi nevelésű, és megyei kötődésű játékos szerepelt az ősszel, és ezek a fiatalok nem okoztak csalódást. Az ifjúsági korú labdarúgók is hozzájárultak ahhoz, hogy a szezon végén a negyedik helyen áll az együttes a második vonalban. Hazai pályán kiválóan teljesített a csapat, hiszen csak egyszer kapott ki, és egy döntetlenje van a győzelmek mellett, ám azt egy kicsit fájlalják, hogy a szurkolók száma nem emelkedett az ősszel a Kórház utcában, sőt inkább csökkenés tapasztalható. Végezetül arról szólt az elnök, hogy elégedettek az őszi szerepléssel, a tavasszal szeretnék stabilizálni a helyüket a tabella első felében. A télen csak egy labdarúgó érkezett, a békéscsabai nevelésű támadó Vólent Roland visszatért az Előréhez az NB II-es listavezető Gyirmót csapatától.

Boér Gábor vezetőedző elmondta, nagyon szoros a mezőny a másodosztályban, kiegyenlítettek az erőviszonyok, ezért minden találkozón nagyon kell koncentrálni, mert néhány vereség után jelentősen visszaesés következhet be a bajnoki tabellán. – A csapat a téli felkészülést hazai környezetben végezte, amit nehezített az időjárás. A tervezett munkát elvégeztük, a sérültek közül többen is visszatértek, így Szélpál Norbert és Szalai Dániel. A Cegléd ellen még nem számíthatunk Gránicz Patrikra és Hursán Györgyre. A maródiak közül Máris Dominik és Tóth Dániel még külön munkát végez. Sajnos csak műfüvön tudtunk dolgozni, míg az NB II-es mezőny csapatainak hatvan százaléka külföldön, jó körülmények között edzhetett. A héten már mi is felmehettünk a füves pályára, ott tudtunk készülni a vasárnapi nyitányra. Cegléden nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk győzni, hiszen a jó rajt sokat jelenthet.

A fiatal szakvezető elmondta még, hogy örül Vólent Roland leigazolásának, akitől gólokat várnak. Ketten kerültek fel a felnőtt keretbe: Mácsai László hétről-hétre bizonyított a második csapatnál, míg a 2001-es születésű Styecz Bence edzésmunkájával, és mutatott teljesítményével érdemelte ki a kerettagságot.

Makra Zsolt asszisztens edző elmondta, a csapat tagjait megérintette a 14 éves ifjú debreceni labdarúgó Vietorisz Áron esete, akinél karácsony után leukémiát diagnosztizáltak. A fiúk adományt gyűjtöttek, amelyet eljuttatnak majd Áron családjának.

Szó esett az utánpótlás nevelésről is. Kozma János elmondta, a klub nem tud versenyezni az ország top akadémiáival, de azok akik innen a legjobbként elmennek, ott sokszor csak a csapatok tizenötödik-huszadik emberei lesznek, míg ha itt maradnának, játéklehetőséget kapnak – mint ahogy az őszi idény is igazolta – akár a felnőtt csapatban is. A távozás, és a maradás kérdésében a fontos döntés meghozatala előtt ezeket kell mérlegelnie a szülőknek, és az ifjú labdarúgóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában