Labdarúgás, NB II. / galériával

2019.02.10. 20:47

Elvitte a három pontot Csabáról a ZTE

A végig küzdelmes mérkőzésen, a Békéscsaba 1912 Előre nem tudta megszakítani rossz sorozatát a Zalaegerszeg ellen.

Verasztó Lajos

Fotó: Imre György

Békéscsaba 1912 Előre–ZTE FC 1–2 (0–1)

Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 560 néző. V.: Böcskei (Baghy, Szvetnyik). Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Szélpál N., Viczián, Mészáros – Nagy S. (Hursán, a 46.), Király (Lustyik, a 67.), Mezei – Vólent (Gránicz, az 58.), Urbin, Szatmári. Vezetőedző: Boér Gábor. ZTE: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati, Grumics (Madarász, a 88.), Barczi (Novák, a 83.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna.

Fotók: Imre György

Sárga lap: Bobál G., a 18., Szélpál N., a 32., Lustyik, a 70., Bolla, a 75. percben.

Szögletarány: 6:1 (4:0).

42. perc: ügyes egerszegi akció végén, Babati kapott jó labdát, és a laposan a csabai kapu bal oldalába lőtte a játékszert, 0–1.

57. perc: az apró termetű Babati újabb gólt szerzett, 0–2.

90. perc: Szatmári révén szépített a csabai együttes, 1–2.

A lila-fehérek régi mumusa az egerszegi csapat, a Békéscsaba öt évvel ezelőtt, 2014-ben győzte le bajnoki mérkőzésen a vendégeket. A vasárnap esti villanyfényes rangadón – amelyen a negyedik helyezett Békéscsaba a második ZTE-t fogadta – a hazaiak kezdtek jobban. Az első tíz percben Szatmári balról kétszer is a kapu elé lőtte a labdát, de a zalai védők menteni tudtak. A 16. percben Grumics a 16-oson belül ügyesen lefordult védőjéről, majd 12 méterről lőtt, de a labda elkerülte a csabaiak kapuját. A másik oldalon négy perccel később Király szöglete után Zöldesi kapus öklözte ki a pettyest. A 29. percben Mezei 17 méteres lövését védte Zöldesi. Három perc múlva Kiss Máté szabadrúgása után az előrehúzódó Bedi fejelt kapu mellé. A félidő hajrájában egy remek kiugratás után Babati megszerezte a vezetést a ZTE csapatának.

Fordulás után a szünetben csereként beállt Hursán veszélyeztetett, aki a 47. percben Vólent beadása után az ötösről mellé lőtt. Az 52. percben Viczián egy lecsorgó labdát lőtt a kapu mellé. Az 57. percben újabb gólt szereztek a vendégek, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés sorsa. Boér Gábor cserélt, és Vólent helyére a sérüléséből felépült Grániczot küldte be, majd a fiatal Lustyik is pályára lépett Király helyett. A hajrában a csabaiak közül Szatmári, és Urbin veszélyeztetett, de nem tudták bevenni a vendégek kapuját, majd az utolsó percben Szatmári betalált.

A végig küzdelmes mérkőzésen, a hazaiak nem tudták megszakítani rossz sorozatukat a vendégek ellen. Jó: a csabaiak közül senkit sem lehet kiemelni, ill. Devecseri, Bedi, Kiss M., Babati.

Boér Gábor: – Nem mondok semmit, mert nem akarom, hogy eltiltsanak.

További eredmények: Budafok–Siófok 2–1, Csákvár–Vasas 2–3, ETO FC Győr–Monor 2–1, Nyíregyháza–Ceglédi VSE 4–1, Tiszakécske–Mosonmagyaróvár 1–1, Vác–Gyirmót 1–1, Balmazújváros–Kazincbarcika 1–0, Dorog–Soroksár 0–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában