röplabda

2019.01.21. 14:27

Ismét Békéscsaba kapta meg a MEVZA Cup Final Four rendezési jogát

Jelentős sportdiplomáciai sikert aratott a Békéscsabai RSE, mivel a tavalyi év után ismét sikerült Békéscsabára hozni a Közép-európai Liga négyes döntő rendezési jogát.

G. P.

Az esemény időpontja: 2019. március 9-10., helyszín pedig a Békéscsabai Városi Sportcsarnok.

Az érintett csapatok kiléte, az, hogy kikkel kell megmérkőznie a Swietelsky – Békéscsaba csapatának a címvédéshez, a következő hetek során derül ki, hiszen az alapszakaszból még néhány mérkőzés hátra van.

– A tavalyi rendezvényt minden idők legnívósabb KEL-négyesdöntőjének titulálták Európa szerte, így több oldalról is kaptunk jelzéseket, hogy szeretnék, ha a BRSE kandidálna 2019-ben is. Sokat gondolkoztunk kollégáimmal, hogy idén belevágjunk-e, hiszen egyrészt 2018-ban nagyon magasra tettük a lécet, másrészt pedig hatalmas energiabefektetés és jelentős anyagi vállalás is egy ilyen esemény megszervezése. Végül úgy döntöttünk, hogy belevágunk, sikerült egy olyan projektet alkotnunk, amely elnyerte a döntéshozók tetszését. Újfent bizonyítani kívánjuk, hogy Békéscsaba egy remek hely, ahol az emberek szeretik sportot, a röplabdát, illetve a tavalyihoz hasonlóan rengeteg vendéget várunk szerte Magyarországról és határon túlról is – mondta Baran Ádám a Békéscsabai RSE elnöke.

A bécsi MEVZA Központ döntése alapján a férfiak négyesdöntőjét Ausztriában rendezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában