dzsúdó

2018.06.07. 17:57

Kara Bence harmadik lett az Európa-kupán

Mozgalmas heteken vannak túl a Békés Megyei Kano Judo SE dzsúdósai, ugyanis a korosztályos diákolimpiákkal zárult a versenyszezon, de több nemzetközi viadalon is tatamira léptek Gyáni János tanítványai.

V. L.

A diák C korcsoport országos diákolimpiai döntőjét Szombathelyen rendezték, ahol a békéscsabai Perecz Márk az 50 kilósok között megszerezte a bajnoki címet. A diák A és B korcsoportos diákolimpiai országos döntőnek Zalaegerszeg adott otthont. A +66 kg-os súlycsoport fináléját Gyáni János tanítványai vívták egymással. A diák A korcsoport +66 kilogrammos bajnoka Kara Bence lett, az ezüstérmet pedig Kovács Antal vehette át. A két versenyző sikerének köszönhetően a diák A korosztályban a fiú-lány összesítésben a Békés Megyei Kano Judo SE a negyedik helyen végzett 33 egyesület között. Az összevont diák A és B korcsoportos összesítésben pedig a 67 egyesületből a 15. helyet szerezte meg.

A csabaiak dzsúdósa, Kiss Huba a serdülők között a 42 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet szerzett a közelmúltban Szatmárnémetiben megrendezett nemzet­közi versenyen.

Az évad megkoronázásaképpen immáron 11. alkalommal rendezték meg Győrött a serdülők Európa-kupa-viadalát, amelyen az idén öt ­ország 256 fiatal versenyzője lépett tatamira. A helyszín az Olimpiai Sportpark volt. A 18 súlycsoportból 12-ben magyar dzsúdós nyert, és az ezüst- és bronzérmeket ebben az évben is szép számban gyűjtötték a mieink.

A Kano Judo SE versenyzője, Kara Bence (jobbról az első) a győri Európa-kupa dobogóján.

A Békés Megyei Kano Judo SE kiemelt versenyzői is tatamira léptek a Rába-parti városban, és eredményeikkel hozzájárultak a magyar sikerekhez. A legkiemelkedőbb teljesítményt a még diák korosztályú Kara Bence nyújtotta, aki az idősebbek között is megállta a helyét. A +81 kg-os mezőnyben technikás versenyzéssel a bronzérmet szerezte meg. A mára már a serdülő-leányválogatott második embereként számon tartott Szentandrászki Gréta a pontszerző ötödik, míg Szigetvári Kevin a pontszerző hetedik helyen zárta a nemzetközi megmérettetést.

Gyáni János edző elégedetten vág neki a júliusban kezdődő nyári szünetnek, hiszen az év első felében országos és diákolimpiai bajnoki címeket, Budapest Kupa-győzelmeket és számos érmes helyezést szereztek tanítványai itthon és külföldön. A felkészülés tovább folytatódik, a nyári időszakban hazai és nemzetközi edzőtáborok színesítik majd a dzsúdókák programját. Többek között az egyesület saját szervezésű nemzetközi edzőtábora, amelyet augusztus 13. és 18. között rendeznek meg Doboz-Szanazug üdülőtelepen.

Immár negyedik alkalommal várják a dzsúdókákat a szanazugi edzőtáborba, amely az elmúlt évben is rendkívül sikeres volt, mind a magyar, mind a környező ország versenyzőinek körében. A foglalkozásokat a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke és edzője, Gyáni János irányítja, de további magyar és romániai vendégedzők mellett az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós is foglalkozik majd a résztvevőkkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában