atlétika

2018.06.10. 10:08

Apáti Bence győzött Ptujban

A harminchat versenyszámban megrendezett ifjúsági válogatott viadalon a magyar fiúk győztek, a lányok második helyen végeztek. A szlovéniai Ptujban szombaton kora délután befejezett Csehország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia találkozón tizennyolc első helyet szereztek a magyar fiatalok.

G.P.

Gyõr, 2017. július 27. Az ezüstérmes Apáti Bence a fiú 1500 méteres síkfutás eredményhirdetésén az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a gyõri Olimpiai Sportparkban 2017. július 27-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A sok szép magyar eredmény közül kiemelkedik Apáti Bence szereplése, aki az 1500 méteres síkfutásban kapott lehetőséget a bizonyításra. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fiatal tehetsége nem is okozott csalódást, 4:01,62 perces időeredménnyel megnyerte a számát.

– Nagyon sok jó eredményt, köztük egyéni csúcsokat értek el fiataljaink – értékelt a verseny után Lengyák György utánpótlás referens. – A fiúk végig nagy csatában voltak a csehekkel, amit a záró váltó koronázott meg. A lányok második helye nem forgott veszélyben. Mindenki küzdött a csapatért, az ügyességiekkel, az ugrókkal és a dobókkal az élen minden szakág kivette a részét a magasabb pontok gyűjtésében. Többeket ki lehetne emelni, a teljesség igénye nélkül, így megemlítem Molnár Janka 400 méterét, Doma Benedek kalapácsvetését, Endrész Klaudia távolugró eredményét, a két rúdugrónkat: Mihályi Ádámot és Gebauer Maját ,vagy a 400 gátas Huller Dánielt. Az U18 EB csapatkialakításban sokat segített a viadal. Akik stabil résztvevők lehetnek, zömmel hozták magukat. A következő hétvégén megrendezésre kerülő U18 OB után már majd végleges lehet az Eb-válogatott.

A pontverseny végeredménye. Férfi: 1. Magyarország 216 pont, 2. Csehország 215,5, 3. Szlovákia 112, 4. Szlovénia 99,5. Női: 1. Csehország 220, 2. Magyarország 199, 3. Szlovákia 123,5, 4. Szlovénia 107,5.

Borítókép: MTI Fotó – Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában