Vízilabda

2018.03.23. 14:45

Tizenkilenc mérkőzést játszanak a csabaiak

Az előkészítősöket leszámítva valamivel több, mint 140 igazolt felnőtt és utánpótláskorú sportoló alkotja a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klubot, akik 12 bajnokságban szerepelnek hétről hétre.

V.L.

A felnőttektől a gyermek I. korcsoportosokig az országos bajnokságokban gyűjtögetik a pontokat, a kisebbek a nemzetközi vidékbajnokságban.

Hétről hétre négy-nyolc csabai csapat száll vízre az ország különböző pontjain a bajnokságok keretében. Ám időnként a sorsolások szeszélye folytán még ennél is több. Ezen a hét végén azonban alighanem rekordot döntenek a viharsarkiak, ugyanis péntektől vasárnapig 19 mérkőzés előtt állnak csapataik.

Szám szerint a tizenkettőből nyolc együttesre vár a három nap alatt az egy híján húsz összecsapás. Lesznek olyan gárdák, amelyek négy mérkőzésen bizonyíthatnak, egyénileg pedig előfordulhat, hogy napi kettő, vagyis akár hat meccs is vár egyik-másik fiatal pólósra.

Az sem mindegy, hol ugranak a medencébe. A nyolc együttes hat városban, Baján, Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Monoron és Szegeden szerepel. Hazai környezetben ezúttal csak az „öregfiúk” és az országos bajnokságban szereplő ifjúságiak, serdülők és gyermek korosztályúak játszanak. Ez utóbbi háromra egyébként dupla forduló vár, a pénteki békéscsabai találkozók után (a Székesfehérvár érkezik Csabára) vasárnap Kecskemétre látogatnak, ahol a helyiekkel veszik föl a küzdelmet.

Nem könnyű megszervezni logisztikailag, hogy egyáltalán hogyan utazzanak, melyik edző kísérje el a csapatot az adott városba — tekintett előre dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző. — Felnőtt gárdánk egyik-másik játékosa edzőként is tevékenykedik klubunkban, rájuk pedig a fővárosban vár szombaton az Ybl Waterpolo Club, Budapest ellen egy rangadó. Egyszóval alaposan meg kellett szervezni ezt a hosszú hét végét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában