Röplabda

2018.03.09. 10:11

Tavaly megszerezték, idén megvédenék a MEVZA-trófeát

Nem vár egyszerű menet a Linamar-Békéscsabai RSE női csapatára, amely szombaton és vasárnap hazai környezetben próbálja meg Békéscsabán tartani a tavaly Zágrábban a szlovén Calcit Ljubljana ellen megkaparintott Közép-európai Liga-trófeát. A Volkswagen MEVZA Cup Final Fouron előbb szombati Mladost Zagreb elleni elődöntőt kell sikeresen megvívnia Alberto Salomoni lányainak.

Gajdács Pál

Az érdeklődés akkora a négyes döntő iránt, hogy a klubnak mobillelátót kellett biztosítania. A szombati elődöntőket kisebbfajta show vezeti fel, a megnyitó keretében a Fővárosi Nagycirkusz művészei lépnek fel.

Nagy az izgalom az idei Közép-európai Liga-szezont két vereséggel kezdő, majd onnantól kezdve remeklő és az alapszakaszban végül 2. helyre befutó házigazda csapat háza táján, mindenki éhes a sikerre, így Barbora Koseková is, aki korábban még a Doprastav Bratislava színeiben már kétszer szerepelt a legjobb négy között.

– Egy negyedik helyezésem és egy bronzérmem van, de idén fényesebb éremre vágyom. Szeretném a legjobbat kihozni magamból, ezzel segítve a csapatot – mondta a szlovák válogatott feladó. – Oroszlánokként harcolni minden labdáért, nem ismerni a lehetetlent. Ez a legfontosabb, ha ez meglesz, akkor az eredmény sem marad majd el.

– A címvédés az elsődleges és mindenki megszeretné mutatni mindenkinek, hogy igenis képesek vagyunk erre – mondta Bodnár Dorottya, a Békéscsaba egyik centere. – Sokat segíthet, hogy itthon leszünk és szeretném kérni a szurkolókat, hogy jöjjenek ki a meccseinkre és buzdítsanak az elődöntőn és másnap is, reményeink szerint a döntőben, hogy együtt nyerjük meg a kupát. Biztos, hogy lesznek izgalmak, de bízom a csapatban, bízunk egymásban. Tiszta fejjel és nagy koncentrációval megyünk fel a pályára, és ha azt fogjuk játszani, amit tudunk, akkor nem lehet baj.

A játékba hosszú sérülése után bekapcsolódó, egyre jobb formában játszó rutinos Nagy Eszter bizakodva tekintett a Final Four elé:

– Nagyon szeretem az ilyen helyzeteket, amikor nagyobb a nyomás, rengeteg a szurkoló, jó hangulat, de én ezt mindig pozitívumként élem meg. Ha az ember ki tudja magából hozni a maximumot, akkor nem lehet gond. Egyébként is ilyenkor kell teljesíteni, ilyenkor kell megmutatni, hogy mi vagyunk a BRSE és ilyen szituációban is tudunk küzdeni és harcolni.

Az ellenfél is úgy jön, sikerre éhesen, nyerni akar – mondjuk szombaton a Zágráb is –, de mi itthon vagyunk, ez a mi csarnokunk, amit ki kell használnunk. A szurkolók miatt is óriási előnyben leszünk, ami hatalmasat fog dobni a csapaton. A szezon nagyjából arról szól, hogy meccs hátán meccs van, vagyis hozzá vagyunk szokva a sűrű programhoz, a húzós találkozókhoz, így ez a nagy terhelés, a két nap, két mérkőzés, nem jelenthet nagy kihívást.

Nagyon készül a tornára a Békéscsaba horvát válogatott ütője, Lucija Mlinar is, aki az elődöntőben éppen nevelő-egyesülete ellen léphet pályára.

– A Mladost az első klubom, itt tanultam meg röplabdázni, Zágrábban nőttem fel, tehát a szívemben mindig helye lesz ennek a csapatnak – mondta Mlinar, aki hamar meghatározó játékosává vált a Békéscsabának. – Speciális helyzet, de a pályán kizárom ezt, onnan már nem számít más, csak a győzelem.

Tudjuk, hogy nem mindennapi eseményre készül az egyesület, melyet győzelmünkkel szeretnénk még emlékezetesebbé tenni. Bízunk benne, hogy szurkolóink remek hangulatot teremtenek, mi pedig élve a hazai pálya előnyével, itthon tartjuk a trófeát. Nagyon boldog vagyok, hogy a családom jönni fog Zágrábból és a helyszínen szurkolnak majd nekem és a csapatnak.

A MEVZA Final Four programja

Március 10., szombat, 17.00: VK Olomouc (cseh)–Nova KBM Branik Maribor (szlovén).

Március 10., szombat, 19.30: Linamar-Békéscsabai RSE–HAOK Mladost Proenergy Zagreb (horvát).

Március 11., vasárnap, 14.30: bronzmérkőzés.

Március 11., vasárnap, 17.30: döntő.

A találkozókat a DIGI Sport és a www.laola1.tv élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában