Kosárlabda

2018.01.11. 13:36

Nagy pofont kapott a Békés a Vasastól

Nem csak a szezon, hanem az NB I B-ben eltöltött évek legsúlyosabb vereségét szenvedte el szerdán a Calle Pubfood Békés csapata a nagyon fiatal Vasas Akadémia csapatától.

G.P.

Vasas Akadémia–Calle Pubfood Békés 92:54 (30:10, 14:21, 27:10, 21:13)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Budapest. V.: Tőzsér, Lövei, Major. Békés: Koma (8), Hajdú (5), Krisztics (8/6), Kertész (6), Adebayo (1). Cs.: Gruda (7), Bánszki (3/3), Nagy Cs. (3/3), Papp (1), Nagy B. (10/6), Farkas (2), Zrínyi. Edzők: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Vasas legjobb dobója: Andrássy (14/3).

Nem csak a szezon, hanem az NB I B-ben eltöltött évek legsúlyosabb vereségét szenvedte el szerdán a Calle Pubfood Békés csapata a nagyon fiatal Vasas Akadémia csapatától. A viharsarki csapat már az első negyedben 20 pontos hátrányba került, s nem rajtuk múlt, hogy a különbség nem lett nagyobb. A védekezés nem működött, valósággal átrohant rajtuk az ellenfél. A támadójátékuk lassú, körülményes, akadozó volt. Erősségeiket nem tudták érvényesíteni, sorozatosan hibáztak támadásban, védekezésben egyaránt.

A második játékrészben azonban védekezést váltott a Békés, amivel egy időre kibillentették ritmusából a hazai csapatot. A támadásaik is rögtön jobbak, eredményesebbek lettek. A félidőre felzárkóztak 13 pontra, úgy tűnt vissza tudnak jönni a mérkőzésbe, azonban a 3. negyedben megismétlődött az első játékrész forgatókönyve. Agresszív Vasas-védekezés, sorozatos hibák a vendégek oldalán, amiből könnyű kosarakat szerzett a hazai csapat. Nem csoda, hogy elveszítette hitét a békési csapat, teljesen enervált volt a játékuk. A másik oldalon pedig felszabadultan, könnyedén játszottak a fiatalok, szinte mindenki feliratkozott a pontszerzők közé.

Balog Vilmos: – Nem sikerült kihevernie a csapatnak a Miskolctól elszenvedett vereséget. Szombaton a Bonyhád csapatát fogadjuk, akik szintén gödörben vannak. Sérülések, eltiltások nehezítették a helyzetüket, beleszaladtak több vereségbe, viszont a szombatra ismét teljes csapattal érkeznek Békéscsabára, így egy roppant kemény, izgalmas mérkőzésre van kilátás, mert mindkét együttes a kieső zóna elkerüléséért lép parkettra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában