Motorsport

2018.01.27. 10:22

Kondorosi siker a gyorsasági motoros szakág díjátadóján

Sárváron rendezték a gyorsasági motoros szakág díjátadóját, ahol az Országos Bajnokságok legjobbjai gyűltek össze, hogy átvegyék 2017-es teljesítményükért járó kupákat, akik között egy Békés megyei versenyző is elismerésre méltó helyen végzett.

J.P.

Az Országos Bajnokság, a Magyar Kupa, a Youngtimer Kupa és a Főnix Kupa hatszázas, illetve ezres kategóriájának legjobbjai gyűltek össze Sárváron, hogy átvegyék 2017-es teljesítményükért járó kupákat. Békés megyéből Bertók András Norbert kondorosi versenyző volt érdekelt. A Magyar kupa hatszáz köbcentis kategóriájában, összetettben a negyedik helyezést érte el. A Főnix Open hatszáz kupában pedig a második helyen végzett.

Bertók András Norbert a trófeákkal jobb oldalon. Beküldött kép

A díjátadón ismertette a szövetség az idei év terveit. Pontokat gyűjteni az idei évben az Országos Bajnokságban, valamint a Magyar Kupában lehet majd, amire három kategóriában nevezhetnek a motorosok: 1000 Open, 600 Open és SuperSport 300. A legfontosabb, hogy ezentúl csak MAMS licenccel rendelkező versenyzők szerezhetnek az év végi összesítésben is számító pontokat a versenyeken.

A szövetség február közepére ígéri a pontos versenynaptárt a pályamotorozás iránt érdeklődőknek.

A licenccel nem rendelkező, hobbiszinten motorozóknak sem kell aggódniuk, ugyanis a hosszú évek alatt megszokott rendszer nem változik meg: így a pályanapokon három csoportra osztva faraghatnak további másodperceket legjobb köridejükből.

Andrást kérdeztük, hogy értékeli a tavalyi versenyévét?

- Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ezeket az eredményeket elérnem, de az idei évben komolyabb technikával, jobb fizikai felkészüléssel és még nagyobb motivációval vágok neki a szezonnak. Meg szeretném köszönni a családomnak, barátaimnak és a Meszlényi Autó Kft. dolgozóinak a biztatást, támogatást.

 András a pályán. Beküldött kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában