Könyvbemutató

2024.01.31. 12:37

Manó ül a teknőben: mesés délelőtt várt az orosházi iskolásokra – videóval

Az orosházi helytörténész, Verasztó Antal harmincadik kötetét tartja a kezében, de ez az első mesekönyve. Elárulta egy mesés délelőttön: ösztönözték, írjon meséket! Megtette. Szerdán be is mutatta a mesekönyvét az Orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában egy diákcsoportnak.

Csete Ilona

Verasztó Antal mesekönyve 2023-ban, gyermeknapra jelent meg

Fotó: A szerző felvétele

Verasztó Antal Manó ül a teknőben című mesekönyvének bemutatójára érkeztek az evangélikus Székács iskolából kisdiákok. Nevezzük hivatalosan író-olvasó találkozónak, ám ez annál több volt. Az egymással ismerkedős délelőttön az alsós gyerekeket bevonta a gyermekkönyvtáros, Tengerics Éva, így még izgalmasabb lett a sok játékkal fűszerezett alkalom.

Hírportálunk érdeklődésére a mesekönyv írója elárulta, alaposan ráhangolódott a lelke a mesékre: erről már korábban is beszélt.

A szerdai, orosházi kisdiákokkal való találkozón, a könyvbemutatón azt is megtudtuk tőle, hogy ösztönözték őt arra számos olyan novellájának a megjelenése után, amiknek mesehangulatú volt a vége. Javasolták, próbálja meg, írjon meséket is.

Egy virtuális folyóirat felületén miután megjelent 10-15 meséje az orosházi írónak, ahogy ő fogalmazott: vérszemet kapott.

A Székács iskola diákjai vettek részt a rendhagyó író-olvasó találkozón

– Ez lett belőle. Hálás dolog gyerekeknek írni – tette hozzá. Elárulta a meséiről: azoknak az ízét és a zamatát az adja, hogy nem modern, de nem is népmesei. Érdemes kicsiknek és nagyoknak is kézbe venniük a mesekönyvet. A mesék mellett látványos illusztrációk teszik még olvasmányosabbá a Manó ül a teknőben című mesekönyvet.

– A meseíró mindegyik mesében valamiféle igazságot, vagy tanulságot igyekszik elrejteni.Ahogy minden mesének, az enyéimnek is van tanulsága. De nem árulok el többet, aki erre kíváncsi, olvassa el!

– Az én meséimet nem csak jó gyerekek olvashatják, hanem olyanok is, akik a meséktől akarnak jók lenni.  Reményeim szerint a Manó ül a teknőben című mesekönyv segíthet az olvasónak a mesék ösvényére lépni – tette hozzá bizakodva Verasztó Antal, majd a gyerekekkel folytatott interaktív író-olvasó találkozón kölcsönösen megismerte egymást az alkotó és a meseolvasó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában