Békéscsaba

2023.12.23. 10:32

Farkas Tamás: karácsonykor megkerülhetetlen a zene és az ének

– A mi családunkban nagyon fontos a zene, az ének. Megkerülhetetlen édesanyámnak köszönhetően. Nem telik el úgy karácsony, hogy a jellegzetes magyar karácsonyi énekeket ne énekelnénk el – mondta hírportálunknak Farkas Tamás.

Licska Balázs

Farkas Tamás családjában karácsonykor is megkerülhetetlen az ének. Fotó: Archív - Imre György

A békéscsabai Tabán Táncegyüttes művészeti vezetője hozzátette, lényeges náluk a karácsonyfa-díszítés folyamata, annak szakralitása. Az ünnepi asztalon pedig a magyar gasztronómia jelenik meg. Ő az adventi időszakban böjtöl, így szenteste hal a menü, karácsonykor azonban előtérbe kerülnek nála is a húsok.

Mindannyian a Betlehemben született Jézus meséjén nevelkedtünk – folytatta Farkas Tamás, hozzátéve, hogy ezt a varázst igyekeznek minél inkább átadni egyéves kislányuk, Emese számára is. Az ünnepekkor sokat utaznak, mivel felesége, Ágnes miskolci, édesanyja pedig Arad megyei származású, így a Békéscsaba, Miskolc, Mezőkovácsháza, Kisiratos vonalon végiglátogatják a rokonokat. Az ajándékozást nem igazán tartják fontosnak a családjában, sokkal inkább a szeretet megjelenítése és kimutatása a fő szempont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában