Kiállítás

2023.10.29. 14:49

A csabai Munkácsy-múzeum rejtélyeibe is beásták magukat a kondorosi diákok

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumba szerveztek látogatást a kondorosi Petőfi István Általános Iskola humán munkaközösségének történelemtanárai a minap a felső osztályosoknak.

Nyemcsok László

A kondorosi diákcsoport a békéscsabai Munkácsy-múzeumnál

Forrás: Facebook

Sárköziné Zuberecz Klára, Roszik Györgyi és Klucsik Árpád egyaránt hangsúlyozta, a diákok nem is gondolták, milyen titkokat, rejtélyeket érdekességeket rejt az intézmény.

– Először a Békéscsaba az évezredek idővonalán című kiállítás természettudományi és régészeti, interaktív tárlatát tekintettük meg. Az őskortól a középkorig követhettük nyomon a diákokkal Békés vármegye természetrajzi és történeti múltját – emelték ki a pedagógusok. – Ezután a helytörténeti kiállításba pillantottunk bele. Érdekesnek találták a tanulók a hatvanas-hetvenes évek bútoraival berendezett szobát, majd az Egy géniusz diadala című, Munkácsy Mihály életét és festményeit bemutató kiállítást néztük meg. A festő használati tárgyai mellett egy kivetítőn elevenítette meg két gyermekszínész a művész életét. Végül a Rejtélyek, sorsok, múmiák című kiállításon a váci múmiák rejtélyes történetét ismertük meg közösen.

A tanulók érdeklődéssel nézték a tárlatokat
Forrás:  Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában