Kiss Ida

2022.05.26. 15:00

Orosházán állítja ki csillogó csodáit az ékszerkészítő mester

Az ENSZ döntésének értelmében 2022 az üveg nemzetközi éve. Ez az emberiség leginnovatívabb, legsokoldalúbb találmánya. Az Orosházi Városi Képtárban a Nagy Gyula Területi Múzeum szervezésében nyitották meg a Rozetta Üvegstúdió kiállítását szerdán, ahol Kiss Ida üvegtervező iparművész mutatkozik be.

Cs. I.

Fotó: Csete Ilona

Az üveg 3500 éve kíséri végig az emberiséget a fejlődés útján, mára mindennapjaink meghatározó anyaga – hangzott el a megnyitón. Olyan alapanyag, amely újrahasznosítható, környezetbarát. Csillogó csoda, hidegen és melegen is megmunkálható. 

Az orosháziaknak a városban működő üveggyárak termékeit juttatja az eszükbe. Az ékszerkészítő viszont megmutatja, mennyi szépséget lehet létrehozni ebből az anyagból, legújabb munkáit hozta el. Színpompás medálok, karkötők, fülbevalók és állítható gyűrűk egyaránt láthatóak.

Kiss Ida Bécsben tanult ólomüvegező és üvegolvasztó szakon. Minden darabja kézzel készül és egyedi, a legapróbb részletekig kidolgozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában