Békéscsaba

2019.07.02. 19:41

A rendszerváltásról szólt az irodalmi est

Ismét megrendezték a Békéscsabai Irodalmi Esteket a megyeszékhelyen a Csabagyöngye Kulturális Központ előtt, kedden.

B. O.

A stégszínpadon Komlóssy Kata és Réger Wanda színművészek, valamint Csiffáry Zsuzsanna előadóművész olvasott fel. A szervezést és a rendezést most is Frankó Attila vállalta magára, mellette Zahorán Kitti rendezőasszisztensként munkálkodott, a zenei aláfestést pedig Kabai Gábor szolgáltatta.

Fotó: Kiss Zoltán

Mint megtudtuk, lassan jubilálnak az irodalmi összejövetelek, a jelenlegi a 147. irodalmi est volt. Frankó Attila megjegyezte, érdekesség, hogy az első eseményen 2006-ban szintén Herczeg Tamás állt az est középpontjában: első verseskötetét mutatták be, majd beszélgettek róla.

A mostani alkalom mottója: „Magyarnak lenni”. Ezt Horváth Szabolcs, az esemény műsorvezetője konferálta fel a program kezdetén, majd megjegyezte, Nagy Imre és mártírtársai újratemetése, valamint az utolsó szovjet katona távozása olyan pillanatok, amelyek beleégtek a nemzet emlékezetébe. Mindkettő évfordulója június közepén van, erről az időszakról, a rendszerváltásról írt korábban Herczeg Tamás egy kortörténeti leírást, a megjelentek pedig ezt hallgathatták meg, kiegészülve a szerző, három, megzenésített versével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában